Medalii de aur pentru elevii ieșeni

Sharing is caring!

Trei elevi ieseni au obtinut medalii de aur la cea de-a XV-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie, din perioada 1- 6 august 2018 desfășurată în Quebec, Canada. Echipajul țării noastre a clasat România pe primul loc între cele peste 50 de națiuni participante, cu trei medalii de aur și o medalie de argint, cu cel mai mare punctaj cumulat în urma celor trei probe de concurs: proba teoretică, proba practică și testul multimedia.

Iașiul strălucește și dincolo de Atlantic. Dintre cei patru elevi selectați, în urma unor concursuri riguroase, pentru a reprezenta țara noastră la cea mai importantă competiție de profil, trei sunt ieșeni. Este vorba despre Manuel Foșalău (AUR), de la Colegiul Național „Emil Racoviță” (coordonator – prof. dr. Mihaela Lesenciuc), Bianca Solomon (AUR), de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” (coordonator – prof. Simona Iancu), Andrei Sandu (AUR), de la Colegiul Național (coordonator – prof. Cornelia Mihaela Fiscutean). Acestora li se adaugă Omar Hamod (ARGINT), de la Colegiul Național „Mihai Viteazu” București.

„Competiția din acest an s-a desfășurat sub patronajul Uniunii geografice internaționale (IGU) și Universității Laval, cea de-a doua universitate, ca vechime, din America de Nord. La festivitatea de premiere, ce a avut loc la Centrul de Conferințe din Quebec City, echipa României a strălucit la propriu, clasându-se pe primul loc în lume. Olimpiada Internațională de Geografie – IGeo este o competiție destinată celor mai buni elevi geografi ai lumii, o etapă mondială în cadrul căreia cei mai pasionați și talentați elevi din țările participante își pot demonstra cunoștințele și abilitățile geografice, competiția promovând contactele profesionale în cadrul comunității educaționale geografice globale.

Ediția 2019 va avea loc în Hong Kong, China”, a declarat Prof. dr. Mihaela Lesenciuc, Inspector Școlar ISJ Iași. Inspectoratul Scolar Judetean Iasi transmite felicitări echipei minunate, care bucură întreaga comunitate educațională românească și ieșeană, moment unic pentru Iași în istoria participării României la cea mai importantă competiție de profil.

shares