Matteo Salvini, liderul partidului de guvernare din Italia: „Avem nevoie de o Europa fara socialisti si George Soros!”

Eliberarea Bruxelles-ului de socialiști și de George Soros a fost anunțată de Matteo Salvini, liderul partidului de guvernare italian Liga, la întâlnirea forțelor europene de dreapta intitulată Europa Liberă, cu care a lansat campania pentru alegerile europarlamentare de anul viitor.

Matteo Salvini a declarat ca, pentru prima dată în istoria instituțiilor europene, alegerile pentru Parlamentul European (PE) din 2024 vor oferi dreptei „unite și hotărâte” posibilitatea de a elibera Bruxelles-ul de majoritatea politică care l-a ocupat pe nedrept până acum.

„De anul viitor, o altă Europă trebuie să fie reprezentată în sistemul instituțional al UE „fără conducere socialistă, cu o dreapta în fruntea Europei precum cea care conduce guvernul de la Roma. Ne imaginăm o Europă diferită, în care problema centrală nu este reprezentată de dezbaterea despre deficitul bugetar și datoria națională a statelor membre și nici PIB-ul sau inflația nu sunt subiectul etern, ci mai degrabă crearea de locuri de muncă, bunăstarea locuitorilor, dreptul la sănătate și securitate, adică națiunile pe care vrem să vă reprezentăm drepturile în loc de austeritate și Europa lui George Soros”, a subliniat șeful Ligii.

„Credem într-o Europă construită pentru muncă, în locul unei Europe a vehiculelor electrice și a taxelor pe locuințe. Avem idei complet diferite în locul Europei lui Ursula von der Leyen, Christine Lagarde, George Soros și bancherii”, a spus Salvini.

El a explicat că, așa cum David l-a învins odată pe Goliat aparent invincibil, femeile și bărbații înarmați cu bun simț, curaj și credință din întreaga Europă vor învinge „gigantul care este inamicul numărul unu al Europei. O realitate creată de birocrați și francmasoni, care vrea să distrugă rădăcinile, valorile și identitatea continentului nostru”.

„Nu ne temem deloc de Soros-Goliath. Nu ne este frică de cei care finanțează distrugerea civilizației noastre”, a spus Salvini. Acesta a luat cuvântul la întâlnirea Europa Liberă, Muncă, Securitate, Bun simț, care a fost condusă de liderul Ligii și de vicepremierul guvernului Meloni la Florența, cu participarea reprezentanților forțelor suveraniste de dreapta europene. Printre cei peste două mii de participanți s-au numărat și delegați din Franța, Germania, Polonia, Austria, Belgia, România, printre alții.

Marine Le Pen, președintele Consolidării Naționale Franceze, și Geert Wilders, președintele Partidului Olandez pentru Libertate (PVV), au trimis un mesaj video. Wilders a declarat că alegerile olandeze pe care le-a câștigat sunt un semn bun înainte de alegerile europene. „Lasă orașul renascentist Florența să fie locul renașterii europene”, a spus el în mesajul său video.

Propriul aliat al lui Matteo Salvini, Antonio Tajani, de la Go, Italy! a criticat liderul partidului de centru-dreapta. El a spus că Tajani greșește dacă exclude o alianță cu Marine Le Pen sau cu partidul Alternativa pentru Germania (AfD) în alegerile pentru PE. „Mi-ar părea rău dacă cineva din centru-dreapta ar alege aliați de stânga”, a spus el.

El a menționat că fostul prim-ministru italian, Paolo Gentiloni, actualul comisar economic, pregătește deja o alianță între Partidul Popular European (PPE) și socialiști.

Salvini a numit protecția frontierelor statelor membre, securitatea și acțiunea împotriva terorismului islamist de cea mai mare prioritate, față de care, potrivit politicianului, poziția generală este prea blândă, atât de mult încât sunt cei care încă nu au condamnat atacurile organizației teroriste palestiniene Hamas, a remarcat el.

Matteo Salvini a explicat că, dacă cineva promovează terorismul islamist, acesta este considerat o problemă comună a Occidentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *