Maternitatea „Elena Doamna” a rămas fără director medical

maternitatea elena doamna

Directorul medical de la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași și-a dat demisia. Dragoș Nemescu și-a motivat ca plecare condițiile existente în spital. Consiliul Județean Iași a anunțat că va relua concursul pentru ocuparea acestei funcții.

Pe data de 4 august, Maternitatea „Elena Doamna” publica rezultatul final pentru concursul de director medical al unității. Dragoș Nemescu care a ocupat această funcție o scurtă perioadă și-a înaintat demisia, spre surprinderea tuturor. Unul dintre motivele invocate pentru această decizie este lipsa dotărilor din spital.

El a câștigat concursul pentru următorul mandat de patru ani. Am fost înștiințați de domnia sa că își dorește această demisie. Am avut o primă discuție să vedem motivele pentru că pare ceva nenatural să participi la o competiție, să o câștigi și apoi să nu mai vrei. Mi s-au adus în vedere niște probleme de funcționare acolo semne pe care de la Consiliul de Administrație nu l-am avut urmează să evaluăm împreună. Vedem în perioada următoare ce decizie luăm. Din punctul meu de vedere, spitalul trebuie să funcționeze, a spus Marius Dangă, vicepreședinte Consiliul Județean Iași.

Dragoș Nemescu a fost singurul candidat care s-a înscris la concursul pentru postul de director medical.

În rectificarea de luna trecută le-am suplimentat veniturile pentru stingerea datoriilor la utilități. I-am reafirmat conducerii spitalului oricând au nevoie de ajutor au în Consiliul Județean un partener, a mai spus Marius Dangă, vicepreședinte Consiliul Județean Iași.

Fostul director medical nu a putut fi contactat telefonic pentru a oferi un punct de vedere pe acest subiect.