Masurile propuse de PSD pentru combaterea cresterii preturilor la alimente si carburanti

nicolae ciuca

Gabriela Firea, ministrul Familiei a prezentat astazi masurile pentru populatie care vor fi analizate in sedinta de Guvern. Propunerile includ, vouchere pentru cumpărarea de alimente de bază, pentru familiile vulnerabile și pentru persoanele cu venituri mici: 50 de euro/voucher la fiecare 2 luni, până la finalul anului.

Vouchere acordate lunar, în perioada de școală, pentru elevii cu burse sociale: 30 de euro/voucher.

Dublarea cotei de hrană pentru bolnavii internați în spitale, de la 11 la 22 de lei. De asemenea, creșterea alocației de hrană, îmbrăcăminte și învălțăminte pentru copiii din centrele de plasament.

Creșterea valorii tichetelor de masă acordate angajaților. Propunere creștere de la 20 de lei la 30 de lei. Schemă de ajutor de stat acordată transportatorilor, pentru decontarea accizei la motorina achiziționată din țară. Propunere: 50 de milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării.

„Tot acest pachet social dar și alte măsuri concrete inițiate de PSD, pentru sprijinirea oamenilor și firmelor, vor fi analizate azi în ședința coaliției iar apoi vor ajunge pe masa guvernului”, a anuntat Gabriela Firea.