Măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 în rândul șoferilor și al vatmanilor CTP Iași

autobuye

Procedurile de lucru în cazul conducătorilor auto și al vatmanilor CTP Iași au fost înăsprite, după ce patru șoferi au contractat virusul SARS-CoV-2, potrivit rezultatelor de laborator efectuate recent.

Angajații instituției sunt obligați, ca și până acum, să respecte și să păstreze distanța fizică în momentul sosirii la serviciu, în timpul pauzelor și a perioadelor de repaus pe drum, evitându-se conctactele cu alte persoane.

În plus, au fost stabilite intervale diferite de ieșire în cursă, pentru ca numărul angajaților aflați în același timp în garaj/depou să fie cât mai mic. De asemenea, la intrarea pe poarta instituției, sunt verificate temperatura fiecărui șofer și vatman, prin termoscanare, dar și respectarea purtării măștii de protecție.

În ceea ce privește situația celor patru angajați purtători ai virusului SARS-CoV-2, încă din data de 27 iulie 2020, când conducerea companiei a luat la cunoștință despre internarea în spital a unuia dintre ei, au fost luate de îndată măsuri de izolare a persoanelor care au luat contact cu aceștia. Ulterior, rezultatele pozitive au confirmat suspiciunea de infectare și în cazul celor deja izolați, riscul de răspândire fiind eliminat.

În cazul îmbolnăvirilor în rândul angajaților din sectorul administrativ, procedurile legale de izolare si dezinfectare urmate de îndată au avut ca efect izolarea focarului și asigurarea continuității activității în condiții de siguranță.