Masuri sporite in paduri pentru prevenirea incendiilor

incendiu de vegetatie

Romsilva a adoptat o serie de masuri suplimentare pentru prevenirea și stingerea incendiilor în fondul forestier administrat, avand în vedere riscurile sporite de producere a acestora, pe fondul caniculei prelungite, a cresterii activitatii turistice si a intensificării activităților agricole pe terenurile limitrofe fondului forestier.

A fost instituit serviciul de permanenta la nivelul fiecarui ocol silvic din cadrul Romsilva, pentru comunicarea rapida cu Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta si Garzile Forestiere. De asemenea, sunt actualizate planurile de alarmare si mobilizare a forțelor de intervenție în caz de incendiu și sunt intensificate actiunile de patrulare și supraveghere a fondului forestier și a lizierelor pădurilor, in special a zonelor cu risc de producere a incendiilor, precum si a traseelor frecventate de turiști.

În primele sase luni ale acestui an, in fondul forestier administrat de Romsilva s-au inregistrat 98 de incendii, care au afectat o suprafata cumulată de 553,8 hectare.