Măsuri luate de conducerea Spitalului Județean Mavromati Botoșani în cazul angajatelor din cadrul Secției de Obstetrică și Ginecologie, care se aflau de gardă când a murit Alexandra Ivanov

Comitetul Director al Spitalului Județean Mavromati Botoșani a decis ca asistenta medicală Ramona Baltă și infirmiera Carmen Hilda Saviciuc, care se aflau de gardă în noaptea de 17 spre 18 august 2023, când a murit Alexandra Ivanov, să își desfășoare activitatea pe alte secții, după ce, în data de 20 octombrie 2023, a expirat perioda de suspendare a acestora.

În ceea ce o privește pe medicul de gardă Mariana Pitrop, aceasta a solicitat, prin intermediul avocatului, concediu de odihnă.

Potrivit celor declarate de Monica Adăscăliței, managerul Spitalul Județean Mavromati „asistenta și infirmiera sunt detașate către alte secții ale Spitalului Mavromati, deci nu își mai desfășoară activitatea la Maternitate. Iar doamna doctor (n.r. Mariana Pitrop) a solicitat prin domnul avocat concediu de odihnă,  avea de anul trecut și de anul ăsta o mulțime de zile de concediu, care este legal, până când comisia de disciplină nu-și dă verdictul”.

Cele două angajate au fost detașate pe două secții diferite ale Spitalului Județean Mavromati pentru o perioadă de 60 de zile.

În desfășurare sunt alte două anchete care vizează decesul pacientei Alexandra Ivanov, una a Colegiului Medicilor Botoșani și o alta a procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Tot în cursul acestei săptămâni, la Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani au fost audiate alte două angajate de la Maternitate, care au intrat în gardă în dimineața zilei de 18 august, când a murit Alexandra Ivanov.

Sursa știri.botosani.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *