Măsuri de siguranță stricte la UNTOLD

untold

În două zile va avea loc deschiderea Festivalului UNTOLD. Organizatorii și autoritățile au anunțat un amplu plan de măsuri de siguranță. Organizatorii spun că festivalul va fi unul dintre cele mai sigure evenimente din Europa. Accesul se va face exclusiv cu Certificatul Digital EU COVID-19 sau cu testare rapidă antigen.

Peste 2.000 de angajați ai Ministerului Administrației și Internelor (Direcția Generală Management Operațional M.A.I, Jandarmeria Română, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Poliția Română, Inspectoratul General pentru Emigrări, Agenția Națională Antidrog, Biroul de Combatere a Crimei Organizate, U.P.U. Cluj-Napoca) și ai Poliției Locale se vor asigura că sunt respectate măsurile de siguranță în toate cele 4 zile și 4 nopți de festival, la cea de-a șasea ediție UNTOLD.n Acestora li se alătură și 700 de agenți de securitate privați.

În perimetrul festivalului vor fi amplasate și un spital de campanie SMURD și 5 puncte de prim ajutor.

De asemenea, cei care nu sunt vaccinați, trecuți prin boală sau nu au rezultatul negativ al unui test RT-PCT vor putea să-și facă test atigent la centrele de testare rapidă care sunt în parteneriat cu UNTOLD. Costul variază între 40 și 70 de lei.

După testare, participanții vor primi la centrul unde s-au testat o brățară care atestă veridicitatea testului și rezultatul negativ.

Aceștia nu trebuie să mai prezinte Certificatul Digital EU COVID-19 la intrarea în festival, dar trebuie să aibă la ei dovada rezultatului negativ al testului, în format fizic sau electronic, și actul de identitate pe toată durata evenimentului.

în timpul show-urilor care vor avea loc în Sala Polivalentă, numărul participanților va fi scanat în timp real datorită tehnologiei pusă la dispoziție de Konica Minolta care va asigura monitorizarea evenimentului pe durata celor 4 zile, prin intermediul camerelor de supraveghere și soluțiilor software de analiză video avansată, împreună cu Metrici, brand românesc specializat în soluții software și aplicații bazate pe analiză video și Inteligență Artificială.

Pe toată durata festivalului, participanții vor fi informați asupra obligativității de a purta mască” au transmis organizatorii.