Măsuri de relaxare: fără mască în aer liber, fără certificat verde, liber la evenimentele private cu 200 de persoane

masca

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, astăzi, măsurile de relaxare propuse în contextul scăderii cazurilor de COVID și a internărilor.

Astfel, purtarea măștii în aer liber nu va mai fi obligatorie, intrarea în malluri, hoteluri, pensiuni, restaurante, instituții nu va mai fi condiționată de certificatul verde și vor fi permise evenimentele private cu până la 200 de participanți.

„Sunt doar propuneri. Accesul fără certificat verde în malluri, hoteluri, pensiuni, restaurante, instituții. Creșterea limitei la 50% din capacitatea spațiului la spectacole, concerte, cinema, săli de sport, piscine, fără limită de oră. Fără mască în exterior, dar obligatorie în spații publice închise. Evenimente private cu până la 200 de participanți. Rămâne carantina la sosirea din țări cu risc epidemiologic ridicat. Barurile, cluburile și discotecile rămân închise. Noi am făcut propunerile, urmând să fie lansată o dezbatere la nivelul Consiliului Național pentru Situații de Urgență. Starea de alertă ne permite ridicarea acestor restricții”, a declarat Alexandru Rafila.