Măsuri de ordine publică in Iasi de Revelion

foto_jandarmi

Ultimele zile din an vor fi in completa siguranta. Fortele de ordine publica vor fi prezente 24 de ore din 24 pentru siguranta iesenilor atat de Revelion, cat si in primele zile din an. Poliția Județului Iași este la datorie pentru ca trecerea dintre ani să se desfășoare în siguranță. Peste 200 de polițiști vor acționa, în medie, zilnic, în minivacanța de Anul Nou, în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.

Polițiștii vor fi în teren pentru prevenirea faptelor antisociale, precum și pentru a interveni la solicitările cetățenilor și a impune respectarea legii. Poliţiştii de la rutieră vor acționa, pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, pentru asigurarea fluenței traficului și prevenirea accidentelor. Zilnic, vor fi folosite aparate radar în întregul județ.

Anca Vîjiac, Purt. Cuv. IPJ Iasi: „Daca plecati la drum circulati cu o viteza adaptata conditiilor de trafic si nu uitati de Politia Rutiera. Pentru un plus de siguranta pastrati distanta intre autovehicule. Anvelopele sunt obligatorii pentru drumurile acoperite cu zapada„.

Prezenti vor fi si jandarmii ieseni care vor asigura masurile de ordine publica.

Mihai Cojocariu, Purt. Cuv IJJ Iași: „In noaptea de Revelion jandarmii vor avea in vedere manifestarile artistice si focurile de artificii din Iasi, Pascani, Targu Frumos si Harlau unde participa in fiecare an un numar important  de persoane”.

Recomandari au facut si politistii de la antidrog.

Marius Manea, șef CPECA Iași: „Specialistii antidrog vor desfasura activitati specifice de informare, evaluare, consiliere si asistenta medico-psihosociala pentru consumul si dependenta de droguri„.

In caz de nevoie, se recomanda apelarea numarului unic de urgenta 112.