Masuri contra gripei in mijloacele de transport public din Iasi

Sharing is caring!

A început igienizarea și dezinfecția continuă a mijloacelor de transport public din Iași, pentru a diminua puterea de răspândire a gripei și a virozelor respiratorii. Echipele de curățenie intervin cu soluții profesionale în toate autobuzele și tramvaiele din parcul CTP Iasi.

În fiecare noapte, după retragerea la garaj, respectiv depou, mijloacele de transport public vor fi dezinfectate cu o soluție profesională pe bază de oxigen activ (Oxivir). Conform indicațiilor tehnice, aceasta se folosește în încăpere închisă și, după ce este lăsată să acționeze timp de câteva ore, spațiul trebuie ventilat.

De asemenea, acțiunile continuă și pe parcursul zilei, cât timp mijloacele de transport se află la stradă. La fiecare capăt de linie, echipele de curățenie vor folosi o soluție profesională pe bază de alcool cu acțiune rapidă (RAPIDES) pentru igienizare.

Ambele tipuri de produse ce vor fi utilizate sunt avizate de către Ministerul Sănătății.

La nivelul CTP Iași, acțiunile de igienizare și dezinfecție se derulează, în mod obișnuit, săptămânal, iar cele de curățenie au loc de mai multe ori pe zi, la fiecare capăt de linie.

Video: facebook.com/ctpiasi

shares