Măsura HoReCa se prelungește

horeca

Perioada de înscriere a firmelor în schema de ajutor HoReCa, compensarea de 20% din diferența de cifră de afaceri între 2019 și 2020 va fi prelungită până la 26 iulie 2021. Perioada de aplicare a fost deschisă în data de 29 iunie și astăzi era ultima zi.

Ministerul a estimat numărul potențialilor beneficiari ai schemei la 30.000. Ieri, cu o zi înainte de expirarea termenului inițial de depunere a a dosarelor online, au aplicat 8000 de firme. Valoarea totală a cererilor de ajutor se ridica momentan la aproximativ 2,5 miliarde de lei. Schema este finanțată de Guvernul României, prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, cu un credit de angajament de 2,5 miliarde de lei, creditul bugetar acordat schemei prin Legea Bugetului 2021 fiind de 1 miliard de lei.

Plata ajutorului nu depinde de ordinea înscrierii în platforma STS dedicată schemei, iar dacă bugetul total este depășit de suma totală solicitată de beneficiari, cota bugetată de 2,5 miliarde de lei va fi împărțită proporțional tuturor firmelor acceptate.