Măști pentru elevii din Iași

S-a incheiat licitatia pentru achizitionarea a peste 1, 5 milioane de masti de protectie pentru elevi. Licitația a atras nu mai putin de 18 oferte, iar competitia a facut ca acest contract sa fie semnat cu o firma din Galati, pentru o suma de 306.000 lei. In urma procesului de licitatie s-a negociat suma de 0,2 lei fara TVA pentru fiecare masca. In unele farmacii pretul este de cel putin 10 ori mai mare.

In jur de 980 000 de masti sunt destinate elevilor din clasele primare, si 550 000 de bucati sunt pentru scolarii din clasele gimnaziale si anii terminali. Valoarea estimata a achizitiei a fost de 2.300.000 lei, cu TVA. Licitatia a fost castigata de o firma din Galati pentru care a fost achitata o suma infima per masca.

Mihai Chirica- primar Municipiul Iasi 

Valoarea obtinuta in urma licitatie la care s-au prezentat 18 firme a fost de 0,2 lei si o valoare toatala, cu TVA, de 364 de mii de lei.De aceea consider ca actiunile DNA impotriva unor manageri de spitale care titreaza stirile in aceste zile este absolut indreptatita.

In acest context, primarul Mihai Chirica a atras atentia asupra nevoii de transparenta  si corectitudine a licitatiilor pentru a se elimina abuzurile si specula in aceea ce priveste materialele medicale atat de necesare in pandemia de COVID-19.

Mihai Chirica- primar Municipiul Iasi

Acestea sunt preturile reale. Imi dau seama cum diversi nenorociti din aceasta tara cum profita de grija noastra de a ne apara sanatatea, s-au imbogatit pe nedrept.

Am si vorbit cu o parte din managerii pe care ii am in spitale, sa aiba mare atentie asupra costului cu care isi achizitioneaza aceste produse.

Mastile de protectie sunt confectionate din trei straturi, iar sistemul de ajustare din zona nasului este din metal. Termenul de livrare este de 30 de zile de la semnarea contractului.