Masti de 10.000 de euro, donate de Casa Share Spitalului de Boli Infectioase

masti casa share

Societatea civila se mobilizeaza si vine in ajutorul spitalelor care nu mai au masti de protectie si dezinfectanti. Bogdan Tanasa, de la Casa Share, a donat produse medico-sanitare in valoare de 10 mii de euro Spitalului de Boli Infectioase.

In prezent, unitatea medicala se confrunta cu un deficit de echipamente de protectie, in conditiile in care spitalul este singurul din Moldova unde sunt tratati pacientii infectati cu noul coronavirus.

Inca o dovada ca societatea civila va dovada de solidaritate si se alatura medicilor  in lupta cu epidemia de coronavirus. Bogdan Tanasa , cel care ridica locuinte pentru persoanele defavorizate, a donat echipamente medicale de protectie in valoare de 10 mii de euro. Cu greu a gasit masti de calitate, adecvate mediului spitalicesc, pe piata din strainatate.

Bogdan Tanasa, Casa Share: „Mi-au scris zeci de doctori ca este nevoie de masti, este foarte important sa le aducem aceste masti speciale, sunt masti pentru chirurgici, cu filtru, sa poata intra in spital. Ca doctorii nu mai vor sa intre in spital. Am adunat aici 1.000 de masti, dezinfectant, aici vedeti marfa de 10 mii de euro”.

In cateva zile, ar trebui sa ajunga si aparatul medical de testare rapida, care depisteaza infectia cu COVID-19, spune Bogdan Tanasa. Achizitia s-a ridicat la 55 de mii de dolari.

In prezent, spitalul de Boli Infectioase din Iasi detine alte 500 de masti cu filtru si 10 mii de masti simple. Probleme sunt in furnizarea de costume de protectie pentru personalul medical care intra in contact cu pacientii infectati cu COVID-19.