Masterplan cu cantec, stop reformelor din pix!

Proteste în Sănătate

Sharing is caring!

Iasul a fost locul de întâlnire pentru dezbaterea publică privind Masterplanul regional de Servicii de Sănătate, pe Regiunea Nord- Est. Dupa discutiile de ieri,  reprezentantii judetului Bacau sustin ca Moldova nu va fi cobaiul reformelor din pix si au spus pas propunerii de Masterplan formulată de Ministrul Sănătății care lansează ipoteza reducerii numărului de paturi și închiderii de spitale la Comanesti și Buhusi!

Delegatia de la Bacau a fost cea mai numeroasa la intalnirea de ieri, de la Prefectura Iasi. Senatorul Dragos Benea, de exemplu, sustine ca se pozitioneaza pentru optimizare și eficientizare in sistemul de sanatate dar fără tăiere de pături sau închideri de spitale. Ministrul Sănătății trebuie să propună și să implementeze un set concret de măsuri privind îmbunătățirea serviciilor medicale de bază, primare -politici de resurse umane, resurse bugetare, investiții concrete în zonele vizate.

Senatorul Dragos Benea mizeaza pe negocierile de saptamana viitoare si spera sa nu se mai intample ca acum cativa ani cand Emil Boc în 2010 și Ciolos în 2016 au tăiat paturi în județul Bacău fără să întrebe pe nimeni!

Masterplanul prevede  reducerea numărului de paturi din spitalele publice, pe toată regiunea sau transformarea unor unitati sanitare. Iulian Cozianu, liderul Sanitas Iasi sustine ca in cazul Iasului managerii de spitale vor merge la Bucuresti, la discutii cu reprezentantii ministerului.

La intalnirea de ieri, presa nu a fost acceptată la discuții. „Fără camere, fără aparate foto, fără înregistrări, fără presă” – s-a transmis tuturor jurnaliștilor, încă de la începutul dezbaterii. Au fost prezente delegații din toate cele 6 județe ale Regiunii Nord-Est, respectiv Bacău, Vaslui, Neamț, Iași, Suceava, Botoșani. De la Ministerul Sănătății au condus discuțiile, care au durat mai bine de trei ore, Tiberius Brădățan, secretar de stat, Monica Isăilă, director, și Andrei Dorobanțu, consilier al secretarului de stat.

shares