Masinile de mare tonaj, monitorizate cu cântare

masina_mare_tonaj

Pentru a evita deteriorarea soselelor de catre masinile de mare tonaj care nu respecta limita de incarcare, Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor si Podurilor a achizitionat doua sisteme moderne de cantarire. Platformele vor fi puse in functiune in urmatoarele zile.

„Am achizitionat 2 sisteme noi. Sistemul consta intr-un cantar mobil, care presupune unitatea central complet automata, doua platform de cantarire, presurile, laptop conectat care completeaza automat procesul verbal, camera foto-audio-video care este montata pe masina care merge permanent pnrtu a nu mai fi constate procesele verbale si sistem de localizare GPS, care furnizeaza trei coordinate x, y, z.,” a declarat Ciucan Ciprian, director executive, DJADP Iasi.

Dispozitivele achizitionate sunt formate din platforme de cantarire, covoare rulabile de acces, sistem informatic, unitate de procesare cu imprimanta integrata, un sistem GPS ce poate furniza locatia in timp real si unul pentru monitorizarea audio-video.

„Din pacate in ultimii ani am constatat ca transporturile de greutate au crescut foarte mult si atunci, ganditi-va ca o retea rutiera dimensionata de la o capacitate de 40 de tone complet, in sistemul auto. El l-a suprafata s-a incarcat si ajunge la 60 de tone. Nu vom avea drumuri bune niciodata in tara daca nu le si protejam. Atunci, de aici vine necesitatea.”, a adaugat Ciucan Ciprian, director executive, DJADP Iasi.

Cele două dispozitive au costat aproape 300 de mii de lei. Furnizorul va asigura garanția acestora pentru o perioadă de cinci ani.