Mașina unei femei în scaun cu rotile, ridicată de Poliția Locală din parcarea unui supermarket. „Fix a mea e luată, mă! Care are semn, regulamentar”

oRBKyRjlpSR_3O

Caz halucinant în parcarea unui supermarket din Constanţa. Maşina unei femei cu handicap a fost ridicată de Poliţia Locală de pe locul destinat persoanelor cu dizabilităţi. Deşi femeia avea maşina marcată corespunzător, aceasta nu afişase şi legitimaţia de handicap, spun oamenii legii. Ca o ironie, o maşină nemarcată şi parcată pe un loc similar nu a fost ridicată. În urma acestui incident a fost deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu.

„Îl am, îl am (n.r. documentul doveditor). Mi l-a cerut cineva? De ce nu m-aţi aşteptat?”, spune femeia, apoi îşi anunţă copilul: „N-avem, mami, cu ce să plecăm, că ne-a luat nenea poliţistu’ maşina”.

Doamna aflată în scaun cu rotile venise însoţită de copilul în vârstă de trei ani la un supermarket din Constanţa. Şi-a lăsat maşina pe un loc destinat persoanelor cu dizabilităţi. Deşi avea semnele corespunzătoare în parbriz şi lunetă, nu îşi pusese şi legitimaţia. Tocmai de aceea la ieşirea din centrul comercial femeia nu şi-a mai găsit autoturismul. „Sunt foarte multe persoane care parchează neregulamentar, ce credeţi? Şi nu sunt văzuţi. Şi fix a mea e luată, mă, care are semn şi e parcată regulamentar”, adaugă ea. 

Femeia şi-a recuperat maşina după ce a plătit taxa de ridicare, în valoare de 570 de lei. Asta deşi a prezentat toate documentele care atestă că are handicap. „L-am rugat frumos, dacă poate atunci să mă ducă să îmi iau maşina, pentru că nu aveam, efectiv, cum, la ora 9 seara, 8:30, cât era, să-mi iau maşina. De unde? De nicăieri. Noi nefiind din Constanţa, trebuia să ajungem în Medgidia”, povesteşte şoferiţa.

Femeia a reclamat fapta poliţiştilor locali. „Persoana în cauză a fost sancţionată cu avertisment pentru faptul că avea legitimaţie, dar aceasta nu fusese afişată în parbriz”, a declarat Adrian Palade, Poliţia Locală Constanţa. „Legea nu arată în mod expres că trebuie să arăţi legitimaţia respectivă, să o pui practic în parbrizul maşinii sau în orice alt loc vizibil. Arată foarte clar doar deţinerea legitimaţiei. Arată pur şi simplu indolenţa organelor legii, care ar fi putut, pur şi simplu, să verifice, în cadrul primăriei din care făceau parte„, susţine Adrian Cuculis, avocat.

Lângă maşina femeii, pe un alt loc destinat persoanelor cu dizabilităţi, era parcat un autoturism care nu prezenta niciun semn sau legitimaţie, care, însă, nu a fost ridicat.