Mașină de 50.000 de euro, indisponibilizată de polițiștii gălățeni

Mercedes Benz GLE 5002

Poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Galați rutier au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism de lux în valoare de 50.000 de euro, care avea un certificat de înmatriculare fals și a fost declarat ca fiind furat din Germania.

În data de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 22.00, Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, cetăţeanul bulgar D.D., în vârstă de 47 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes – Benz GLE, înmatriculat în Germania, an de fabricaţie 2016.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pentru autoturismul în cauză, un certificat de înmatriculare care nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului,  poliţiştii de frontieră au extins verificările, iar în data de 25.01.2021, în urma schimbului de informaţii cu poliţiştii din Germania, colegii noștri au constatat că autoturismul figurează  declarat furat, fiind ulterior introdus în bazele de date de autoritățile din Germania, ca bun căutat pentru confiscare.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că nu are calitatea de proprietar, el doar asigurând transportul autoturismului în Ucraina, în schimbul unei sume de bani şi nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu.  

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și  și  tăinuireiar autoturismul în valoare de 250.000 de lei (50.000 de euro), a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.