Masacru la o scoala din Texas. Un tanar a impuscat mortal 21 persoane

Un tânăr în vârstă de 18 ani a împușcat 19 copii și doi adulți la o școală primară din Texas, înainte de a fi ucis de oamenii legii, a anuntat CNN. Atacatorul, identificat de oficialii din Texas ca fiind Salvador Ramos, din Uvalde și-a împușcat și bunica înainte de a lovi un vehicul în apropierea școlii, a mentionat Sgt. Erick Estrada, de la Departamentul pentru Siguranță Publică din Texas. Aceasta este în stare critică.
Se crede că bărbatul înarmat a acționat singur, a declarat șeful de poliție al districtului școlar independent Uvalde Consolidated, Pete Arredondo.

Bărbatul înarmat a distrus un vehicul în timp ce conducea lângă școală după ce și-a împușcat bunica. „Suspectul s-a prăbușit în apropierea unui șanț din apropierea școlii. Acolo a ieșit din mașină cu ceea ce cred că a fost o pușcă și atunci a încercat să intre în școala în care a fost angajat de forțele de ordine”, a povestit Erick Estrada.

Trăgătorul a ajuns în mai multe săli de clasă, a adăugat Estrada. Serviciul Vamal și Protecția Frontierei din SUA, care este cea mai mare agenție de aplicare a legii din zonă a avut peste 20 de agenți la fata locului. Unul dintre ei a fost împușcat în cap, dar este în stare stabilă după ce glonțul nu a pătruns in cutia craniana a spus oficialul.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului pentru Securitate Internă, Marsha Espinosa, a povestit pe Twitter: „Riscându-și propriile vieți, acești agenți ai Poliției de Frontieră și alți ofițeri s-au pus între trăgător și copii la fața locului pentru a atrage atenția trăgatorului de la potențiale victime și a salva vieți”, a scris ea.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Memorial Uvalde, Tom Nordwick, a declarat că 13 copii și un bărbat în vârstă de 40 de ani sunt tratați pentru răni. Spitalul Universitar din San Antonio a spus într-un tweet că au primit un copil și un adult. Adultul, o femeie de 66 de ani, este în stare critică, a anunțat spitalul într-un tweet.

Sursa: whec.com

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!