Marți, la Spitalul modular de la Lețcani, vor fi internați primii pacienți Covid

spital letcani

Primii pacienţi Covid vor fi internaţi, marţi, la Spitalul modular de la Leţcani, judeţul Iaşi, dau asigurări autorităţile locale.

Format din 100 de containere, unitatea mobilă de la Lețcani este cel mai mare de acest tip din țară. Containerele au fost achiziționate în urmă cu aproximativ 1 an, pentru suma de 13 milioane de euro.

Pe lângă cei 25 de medici militari, la Lețcani vor mai ajunge și alte cadre medicale din spitalele din județ.

O mașină de pompieri se va afla non-stop în curtea spitalului, pentru a interveni în cazul unui eventual incendiu.

Daniel Derioiu, medic militar: „O echipă medicală şi cu ofiţeri de stat major, mixtă deci, pentru a ajuta, a coordona şi a mentoriza pe colegii noştri care îşi vor desfăşura activitatea în acest modul, o secţie externalizată a Spitalului de Boli Infecţioase. Vrem să ne asigurăm că există proceduri pe acest spital, că sunt cunoscute de personal, că problemele tehnice, dacă au fost, să se încerce rezolvarea lor și dacă reușim să identificăm anumite riscuri să ne luăm toate măsurile posibile ca să le prevenim apariția acestora. Încercăm să obţinem răspunsurile la toate întrebările şi să gândim scenarii care ne-ar putea pune probleme pentru viitor, astfel încât începând de marţi să putem primi în siguranţă primii pacienţi”.