Marți, 13 | Superstiție sau adevar?

marti_13_superstitii

Astazi este marţi 13, două semne care, alăturate, dau fiori multora. Superstiţioşi sau nu, nu se poate ca această dată să treacă neobservată! De ce creează probleme cele două semne puse alături? Pentru că ambele, separat, au conotaţia lor negativă. Multe popoare consideră numărul 13 ca fiind negativ cu toate ca astrologii contrazic aceasta idee.

Cum v-a fost ziua? Ati avut timp sa realizati ca azi e marti13? Există oameni care au din naştere o puternică înclinaţie către superstiţie, astfel încât ajung să facă tot felul de asocieri între anumite evenimente şi diferite semne reale sau imaginare, practic îşi creează propriile superstiţii. Astrologul Adelina Banu ne-a explicat azi povestea lui marti 13.

Cu toate că numărul 13, de sine stătător, este considerat de greci unul aducător de noroc, combinaţia marţi şi data de 13 este considerată fatidică. Totul a plecat de la faptul că într-o zi de marţi (ce-i drept nu 13), Constantinopolul a căzut în mâna otomanilor. Şi nici un grec nu va demara vreun proiect într-o zi de marţi 13. Spaniolii, mexicanii şi latino-americanii au „martes trece”.

Şi, după cum consideră ei, marţea este ziua lui Marte, zeul roman al războiului, care aduce cu sine numai necazuri. Povestile ar putea continua la nesfarsit dar mai bine ne bucuram de fiecare zi asa cum vine mai ales ca si in perioada urmatoare se anunta provocari de tot felul.

Si ca sa nu uitam ca sunt si superstitii care ne convin de minune, verificati daca nu va mananca palma dreapta, poate e zi de salariu maine!