Marocanii au provocat haos in marile orase europene dupa calificarea nationalei in semifinalele Cupei Mondiale de Fotbal

marocani

Peste o sută de suporteri au fost reținuți la Paris la primele ore ale zilei de duminică, în timpul unei sărbători care s-a transformat în haos, după ce Marocul a învins Portugalia la Cupa Mondială de fotbal, a declarat poliția franceză. Au existat rapoarte din multe orașe mari din Europa despre revolte ale fanilor marocani care sărbătoreau victoria lor, iar un bărbat a fost înjunghiat la Milano.

Potrivit informațiilor, majoritatea dintre cele 108 persoane reținute sunt acuzate de vandalism și violență împotriva unui oficial. Unii sunt suspectați că vor să se alăture unor grupuri dezvăluite. 19 membri ai forțelor de securitate au fost răniți ușor.

Potrivit estimărilor poliției, aproximativ 20.000 de suporteri ai echipei naționale a Marocului s-au adunat pe Champs-Élysées. Sărbătoarea a început inițial pașnic, dar cu o oră înainte de zori au avut loc ciocniri sporadice cu poliția, mai multe vitrine au fost sparte și trei scutere au fost incendiate.

https://twitter.com/i/broadcasts/1jMKgLlNVwjGL

Au fost și revolte în Olanda și Belgia, zeci de persoane au fost reținute

Potrivit portalului de știri NlTimes, poliția de la Rotterdam a trebuit să intervină în jurul zonei pietonale centrale Kruisplein și să trimită poliție călare pentru a dispersa mulțimea. Autoritățile au reținut mai multe persoane pentru deținerea de dispozitive pirotehnice periculoase, refuzul de a face dovada identității și săvârșirea de acte de violență.

Au fost revolte în mai multe locuri din Amsterdam. Revoltații au aruncat cu petarde, au dansat pe mașini și au aruncat cu pietre în poliție. Un district din Haga a fost declarat zonă de risc de către poliție, permițând polițiștilor să oprească și să percheziționeze trecătorii și să-i aresteze pe cei care refuză să ofere documente de identitate.

Polițiștii antirevolte au fost, de asemenea, desfășurați într-un district din Utrecht, după ce au izbucnit revolte acolo. Poliția raională nu exclude să se facă mai multe arestări.

Potrivit portalului de știri belgian The Brussels Times, poliția de la Bruxelles a reținut sâmbătă seara 59 de persoane în diferite cartiere ale capitalei pentru violență împotriva autorităților și folosirea de dispozitive pirotehnice ilegale. În zonele afectate din Bruxelles, locuitorii mai în vârstă au format un lanț uman pentru a-i înăbuși pe revoltă, a raportat portalul de știri.

Ciocniri la Londra, lupte la Milano

Au fost locuri în care au mărșăluit pașnic cu mașini prin centrul capitalei britanice. În altă parte, în schimb, fanii au acoperit drumurile pe jos și au aruncat cu pietre în autobuzele orașului. Au atacat și poliția, care a reușit în cele din urmă să disperseze mulțimea.

La Milano, Italia, sărbătoarea s-a transformat într-o luptă, în timpul căreia un marocan a fost înjunghiat. Incidentul a avut loc sâmbătă seara. Mulțimea a sărbătorit succesul istoric al Marocului la Cupa Mondială împotriva Portugaliei într-o mulțime marocană de aproape cinci mii de oameni pe stradă.

Ulterior, în mulțime a izbucnit o ceartă, iar șoferul a vrut să intervină când a fost atacat de un necunoscut. Atacatorul l-a atacat pe fanul nebănuit cu un cuțit și i-a înfipt lama în gât, apoi a fugit. Potrivit știrilor, cuțitul provine dintr-o țară nord-africană.

Maroc a învins echipa portugheză cu 1-0 la Cupa Mondială din Qatar. Marocul va juca împotriva naționalei Franței miercuri.