Marius Budăi, despre creșterea alocațiilor: „Nu trebuie să susţinem noi o familie care să aibă părinţi apţi de muncă şi să trăiască doar din alocaţia copiilor”

marius budai

Alocațiile copiilor vor fi indexate, de la 1 ianuarie 2023, cu rata inflației înregistrată în anul anterior, ceea ce presupune o creștere de 12 lei pentru copil care beneficiază de alocaţia standard de 243 de lei. Ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că statul nu trebuie să susțină părinții apți de muncă.

 „Alocaţiile vor creşte cu rata inflaţiei calculată… cu aia care scrie în lege şi pe care o cunoaştem. (…) Este ceea ce facem acum şi, până la urmă, eu nu cred că există vreo familie în România sau nu trebuie să susţinem noi o familie în România care să aibă părinţi apţi de muncă şi să trăiască doar din alocaţia copiilor”, a precizat ministrul, ieri, la România TV.

În ceea ce priveşte familiile care trăiesc exclusiv din alocaţiile copiilor, Budăi a susţinut că adulţii din acestea trebuie „orientaţi către muncă”.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat oficial, luni seară, că în sedinţa de coaliţie s-a decis creşterea punctului de pensie cu 12,5%, începând cu 1 ianuarie, astfel că acesta va avea valoarea de 1.784 de lei. „PNL s-a opus ferm unor creşteri mai mici de 15% şi a obţinut în negocieri creşteri totale care depăşesc 15,8%”, a arătat Ciucă, menţionând şi celelalte decizii luate, între care continuarea acordării sprjinului pentru cei cu pensii mici, a voucherelor sociale, a sprijinului pentru plata facturilor la energie, actualizarea alocaţiilor pentru copii şi a unor indemnizaţii.