Marius Bodea: „Zona metropolitană, perla a intregii Moldove”

Marius Bodea sustine ca doreste o administratie competenta la Iasi. Deputatul propune ca zona metropolitana sa devina o unitate administrativ teritoriala integrata prin care facilitatile si accesul locuitorilor sa fie aceleasi, indiferent de zona.

„Din pacate, in ultimii ani, intre cele doua palate administrative, Consiliul Judetean si Primaria Iasi au existat numeroase razboaie din care au avut de pierdut doar iesenii. Ceea ce eu propun pe mai departe este ca arhitectura constitutionala de conlucrare intre Consiliul Judetean si Primaria Iasi sa existe si la noi in judet, pentru ca exista o interdependenta intre aceste 2 institutii si CJ trebuie sa faca parte din viata orasului Iasi, la fel cum primaria municipiului Iasi trebuie sa fie un exemplu de buna practica pentru ceilalti primari din judet, sa sprijine logistic, sa sprijine logistic, sa sprijine profesional pe cei care au nevoie de un aport know how asa cum poate da primaria municipiului Iasi.”, a declarat deputatul Marius Bodea.

Marius Bodea sustine ca administratia de la Iasi nu este competenta: „Astazi nu putem sa avem argumente solide sa spunem ca administratia de la Iasi, primarul Iasului poate invata alti primari din judet din rezultatele sale bune pentru ca rezultate bune nu exista la Iasi. Pierdem fonduri europene pe banda rulanta, suntem cel mai populat oras al Romaniei din pacate investitiile nu exista, avem doar simple obiceiuri de a matura strada si de a pune niste mp de gazon.”

Marius Bodea propune abordarea zonei metropolitane ca o zona integrata si interconectata.

„Din aceasta perspectiva cred ca abordarea zonei metropolitane, dar nu doar la nivel de hartii, de asociatie, ci la nivel de interconectare, trebuie sa fie o prioritate! Eu am acest plan pe care il voi detalia curand, ce inseamna sa gandesti zona metropolitana ca o unitate administrativ teritoriala integrata, in care sa nu aiba releventa in ce comuna sau in ce oras locuiesti si serviciile, accesul egal la locuri de munca si la ce inseamna o infrastructura de administratie sa fie in mod echitabil pentru toti locuitorii zonei metropolitane. Este un proiect de care ma voi tine. Zona metropolitana va fi practic o perla a intregii Moldove.”

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!