Marius Bodea: „Strazi sufocate de masini, constructii fara parcari amenajate”

foto_Bodea_Marius

Când ne ocupăm și de lucrurile importante?

O hotarare de Consiliu Local prevede ca orice constructor de blocuri sa amenajeze locuri de parcare pentru fiecare apartament. Acest lucru nu se intampla si din acest motiv deputatul Marius Bodea a propus un proiect de hotarare, pentru cei care nu indeplinesc aceasta conditie. Amenda s-ar ridica la suma de 10.000 de euro.

„Municipiul Iasi a adoptat o hotarare de Consiliu Local prin 2007, prin care obliga fiecare constructor de locuinte colective de blocuri sa amenajeze cate un loc de parcare pentru fiecare apartament. Din pacate nimeni pot spune, sau foarte putini, nesemnificativ, nu respecta aceasta hotarare de Consiliu Local si din acest motiv, dupa cum vedeti avem strazile sufocate de masini, care in loc sa stationeze in parcarile amenajate obligatoriu prin lege, de catre cei care construiesc blocuri, stau pe trotuare, pe strada si avem si traficul dat peste cap.”, a declarat Marius BODEA.

Propunea deputatului de a-i amenda pe toti cei care nu respecta hotararea, a fost inaintata Consiliului Local Iasi.

„Noi am propus un proiect de hotarare si l-am inaintat Consiliului Local, pentru ca cei care nu respecta aceasta hotarare sa fie amendati cu 10.000 de euro, pentru ca pana in acest moment exista o hotarare, dar nu exista si partea coercitiva, daca nu respectai ceea ce a legiferat Consiliul Local. Speram ca prin aceasta masura, cei care construiesc sa tina cont ca Iasul nu este o jungla salbatica si daca exista ceva care a decis Consiliul Local si este in folosul comunitatii, aceea trebuie respectata.”, a declarat Marius BODEA.

Bodea spera ca prin acest proiect sa se rezolve situatia problematica a parcarilor, cat si a traficului din Iasi.