Marius Bodea (Senator USR PLUS): “Țară, țară, vrem meseriași!”

Cei care s-au aflat la conducerea României în ultimii 30 de ani au comis două mari greșeli majore: au privit aproape cu nepăsare exodul profesioniștilor spre alte țări ale Uniunii Europene și au decis (PSD) și au acceptat (celelalte partide) desființarea școlilor profesionale, pentru interese financiare ale unor moguli universitari.

În plus, dintr-o dată, nouă, românilor, ni s-a făcut rușine cu unele munci. Astăzi simțim pe pielea noastră ce importanți sunt meseriașii, adică acei oameni care sunt foarte buni în meseria lor, fie că sunt mecanici auto, zidari, tâmplari, electricieni și toate celelalte profesii fără de care nimic nu poate fi clădit.

Nu există nici o meserie rușinoasă, dar au și fost făcuți în ultimii ani prea puțini pași pentru a reabilita în ochii societății ideea că doar prin muncă cinstită îți poți clădi o viață îndestulată. Corupția endemică la vârf și fraudarea în masă diplomelor și a titlurilor universitare de către potentații zilei au creat tabloul dezastrului. Am văzut cu toții cum viețile „de succes“ se întemeiază pe hoție, fraudă intelectuală și pe „școala vieții“.

Mesajul meu pentru toți românii este acesta: să ne apreciem toate valorile, pe toți aceia care își practică meseria cu dedicație. Fiecare merită respectul nostru, indiferent ce face, dacă o face bine și respectând legea.