Marius Bodea (Senator USR PLUS): ​Autostrăzile spre Moldova și nerușinarea PSD

marius bodea

Includerea în Planul Național pentru Redresare și Reziliență (PNRR) a banilor pentru construcția a 383 de kilometri de autostradă care vor deservi Moldova reprezintă o victorie, căci marchează, în primul rând, schimbarea de atitudine față de regiunea noastră, a declarat senatorul USR PLUS Marius Bodea.
 
Marius Bodea: „Ani de zile, mult prea mulți, Moldova a fost tratată de politicienii de la București ca sora săracă, o regiune de mâna a doua. «Moldovenii pot să mai aștepte…» era deviza principală.
 
Pentru USR PLUS și actuala coaliție de guvernare, în schimb, dezvoltarea Moldovei este o prioritate. O prioritate dovedită cu fapte.
 
Dezvoltarea economică  nu poate avea loc fără autostrăzi. Prea puțini investitori sunt dispuși să construiască unități de producție în zone în care e foarte greu să aduci materia primă și să duci marfa către alte piețe.
 
Bucuria noastră este că am început deja să îndreptăm această nedreptate care i s-a făcut Moldovei”.
 
Senatorul USR PLUS a remarcat, „fără uimire”, că cei mai vehemenți comentatori pe marginea includerii autostrăzilor A7 și A8 în PNRR sunt liderii ieșeni ai PSD.
 
Marius Bodea: „Da, acel PSD care a blocat proiectele mai bine de 15 ani, care au venit cu soluții imposibil de aplicat de genul parteneriat public-privat, propusă de Darius Vâlcov, vicepremierul lui Dragnea.
 
Moldovenii nu mai au răbdare și ar vrea ca autostrăzile să fie gata mâine. E absolut firească această dorință”.
 
Marius Bodea le amintește celor de la PSD că lucrările la autostrăzi ar fi început de mult dacă guvernele controlate de acest partid și-ar fi făcut treaba.
 
Marius Bodea: „Dacă, de exemplu, am fi avut forajele făcute, dacă am fi avut studiile geotehnice și avizele de mediu. Dacă PSD ar fi făcut la timp documentele potrivite, acum ne-am fi putut apuca de treabă.
 
Numai că nimic din acest lucru nu s-a întâmplat.
 
Cei mai ridicoli, în acest context, sunt liderii PSD Iași, care acum se fac că le pasă de aceste autostrăzi.
 
Este o mare nerușinare ca PSD să strige cel mai tare acum pe tema autostrăzilor din Moldova!