Marius Bodea, senator USR, îi cere explicaţii primarului din Iaşi, Mihai Chirica, după reţinerea fondatorului asociaţiei Kasta Morrely pentru trafic de minori

Marius Bodea

Senatorul USR Marius Bodea susţine că Primăria Iaşi ar trebui să ofere explicaţii pentru că a finanţat ani la rând o asociaţie al cărei şef a fost reţinut de procurorii DNA pentru acuzaţia de trafic de minori. ”Nu mai departe de luna trecută, primarul a participat la un eveniment organizat de Kasta Morrely, agenţia incriminată de DIICOT. Dar Chirica nu s-a limitat doar la vizite la proxenetul Bolea. A intervenit ca Primăria Iaşi să-l finanţeze ani la rând, cu bani din banii noştri”, afirmă el.

Marius Bodea a afirmat că, în ultima perioadă, aproape nu există scandal public în Iaşi în care să nu fie implicat şi numele edilului Mihai Chirica.

„E totuşi obositor să stai în fiecare zi cu ochii pe primar efectiv ca pe butelie, gândindu-te ce explozie va mai face acest personaj pentru care cuvântul controversat este deja prea puţin. Dar iată, acum a mai bubuit un scandal: unul dintre protejaţii săi, pe care l-a alimentat cu bani publici, banii Primăriei, a fost reţinut de DIICOT, cu propunere de arestare preventivă, pentru acuzaţia de trafic cu minori”, a arătat senatorul Marius Bodea, într-o postare pe Facebook.

Parlamentarul USR a susţinut că „faptele ticăloase” ale lui Morel Bolea sunt cunoscute de mulţi ani în Iaşi, dar că primarul Mihai Chirica a propus consilierilor locali să aloce în continuare fonduri pentru asociaţiile lui Bolea.

Marius Bodea i-a cerut explicaţii edilului Mihai Chirica pentru atitudinea „binevoitoare” a edilului faţă de Bolea.

„Presa a scris în detaliu despre acest individ care îşi crease un fel de sectă sexuală. Toate datele erau pe masă, dar pe Mihai Chirica abuzurile de care este acuzat Bolea nu l-au impresionat. Nu mai departe de luna trecută, primarul a participat la un eveniment organizat de Kasta Morrely, agenţia incriminată de DIICOT. Dar Chirica nu s-a limitat doar la vizite la proxenetul Bolea. A intervenit ca Primăria Iaşi să-l finanţeze ani la rând, cu bani din banii noştri. Numai pentru un singur eveniment urma să îi ofere 70.000 de lei. În iunie, Primăria a alocat aproape 50.000 de lei unei alte organizaţii a lui Bolea, de asemenea vizată de DIICOT”, a continuat el.

Potrivit acestuia, Mihai Chirica este „dublu trimis în judecată, complice cu mafioţii imobiliari şi acum complice cu un abuzator de copii”.

„Ce ar mai trebui să facă pentru a înţelege că trebuie să plece de la Primăria Iaşi?”, a adăugat Bodea.

Primăria Iaşi a intenţionat să finanţeze în acest an un festival iniţiat de asociaţia condusă de Morel Bolea, proiectul de hotărâre fiind inclus pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din luna februarie, deşi presa locală făcuse dezvăluiri privind unele activităţi dubioase derulate de asociaţia lui Bolea. În cadrul discuţiilor din plenul Consiliul Local, proiectul a fost respins prin votul consilierilor USR şi PSD.