Marius Bodea – senator USR Iasi: „Morel Bolea va plăti, probabil, singur pentru abuzurile comise asupra copiilor. Dar nu e singurul vinovat!”

marius bodea

20 de ani de abuzuri sexuale. Două decenii de abuzuri psihologice. Atâta amar de vreme, susțin procurorii DIICOT, Morel Bolea și-a bătut joc de zeci de tinere fete din Iași. Un individ cu grave probleme comportamentale, dar sprijinit de Primăria Iași și de primarii care au condus-o.

Rețeaua de abuz de minori creată de Morel Bolea este cel mai cunoscut secret din Iași. Autorități, factorii de decizie, persoane sus-puse din justiție și administrația locală știau de Kasta Morrely și de „secta” creată de cel aflat abia acum, după două decenii de fărădelegi, în arest.

Dar nu doar că au închis ochii la ce se întâmpla în spatele ușilor închise. Au fost chiar complice. Este de notorietate faptul că Primăria Iași a finanțat cu sume impresionante rețeaua mascată a lui Morel Bolea, timp de un deceniu și jumătate.

Procurorii DIICOT susțin că, între 2000 și 2016, Morel Bolea ar fi recrutat mai multe tinere, pe care ulterior le-ar fi exploatat sexual, prin constrângere psihică (manipulare şi abuz emoţional).

Dar cel mai probabil faptele ticăloase ale lui Morel Bolea au continuat și după 2016. Presa centrală a scris în detaliu despre acest individ și despre abuzurile sale, inclusiv în 2021.

Toate datele erau pe masă, dar pe Mihai Chirica faptele de care este acuzat Bolea nu l-au impresionat. Nu mai departe de luna trecută, primarul a participat la un eveniment organizat de Kasta Morelly, agenția incriminată de DIICOT.

Iar Chirica nu s-a limitat doar la vizite la proxenetul Bolea. A intervenit ca Primăria Iași să-l finanțeze ani la rând, cu bani din banii noștri. Numai pentru un singur eveniment urma să îi ofere 70.000 de lei. În iunie, Primăria a alocat aproape 50.000 de lei unei alte organizații a lui Bolea, de asemenea vizată de DIICOT.

După 20 de ani, această rețea a fost în sfârșit oprită. Dar câte vieți au fost distruse în tot acest timp? Câte familii au fost devastate? Un asemenea abuz nu putea funcționa două decenii fără protecție din politică și justiție.

Rețeaua a fost oprită și probabil singurul care va plăti cu închisoare va fi Morel Bolea. Omul care i-a servit pe toți, dar care va ispăși singur pedeapsa. Când, de fapt, vinovații sunt mult mai mulți. Și mă gândesc inclusiv la dublu trimisul în judecată primar al Iașului.

Când au apărut toate acuzațiile penale împotriva lui Chirica, ne imaginam că mai jos de atât nu poate merge acest personaj. Ne-am înșelat. Nu există limită de jos pe care Mihai Chirica să nu o atingă.

Complice cu mafioții imobiliari și acum complice cu un abuzator de copii.