Marius Bodea: „Se pregătește un jaf uriaș din banii publici. Legal!”

Singurul scop al actualei coaliții PSD-PNL-UDMR este îmbogățirea. Din păcate, îmbogățirea proprie, nu a țării pe care se fac că o guvernează. Fiecare zi aduce o nouă dovadă că alianța de guvernare nu este decât o colcăială de impostori, incompetenți și hoți, care asemeni unui cuib de gândaci aleargă frenetic, unul peste altul, să tragă cât mai mult din corpul patriei. Patrie pe care declară altfel, pe unde există o cameră video, că o iubesc
Un nou asalt asupra banului public are loc zilele acestea în Parlament, unde 137 de parlamentari de la PSD, PNL și UDMR au depus un proiect de lege care modifică actuala legislație pentru achiziții publice, astfel încât să nu se mai facă licitații dacă valoarea lucrărilor e mai mică de 5.000.000 de lei. Practic, coaliția hoției vrea să scape de orice piedică din calea sustragerii banilor noștri, a aruncării cu bani pe lucrări dintre cele mai aberante, la prețurile cele mai mari, fără o competiție reală. 

Și bani sunt destui: miliardele care vor veni prin „Anghel Saligny“ și prin PNRR le-au luat mințile pesediștilor, liberalilor și udemeriștilor, care salivează numai la gândul că buzunarele lor vor fi pline. Se vor goli cele ale românilor? Dar cui îi pasă? Fără licitație, contează doar că firmele care trebuie vor fi alese direct, prietenii politici vor prospera, iar comisioanele vor fi împărțite frățește.

O altă prevedere problematică este scoaterea Curții de Conturi din procesul de constatare a contravențiilor și aplicarea de sancțiuni. Aceasta va fi înlocuită Agenția Națională pentru Achiziții Publice, condusă acum de Iuliana Feclistov, fosta șefă a Serviciului Achiziții Publice din Primăria Sectorului 1 în mandatul lui Dan Tudorache, primar anchetat de DNA pentru fraude cu achiziții publice.
Culmea tupeului, semnatarii proiectului susțin că modificările propuse vor conduce „la o creștere a performanței autorităților publice în administrarea și organizarea investițiilor și, implicit, la atingerea obiectivelor stabilite”. 

Ca și cum procedurile transparente și licitațiile au împiedicat până acum administrațiilor locale să facă investiții, nu incompetența și interesul manifest de spoliere a banului public. Urâte vremuri trăim. Nu ai vedea o idee bună de la actuala coaliție. Într-un moment în care suntem vecini cu un război și în plină criză economică, acești indivizi care au pus mâna pe putere nu se gândesc decât cum să mai fure ceva.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!