Marius Bodea: Sanctiuni mai usoare pentru ilegalitatile in constructii

Sharing is caring!

De curand, Parlamentul a adopatat o lege care vine in sprijinul persoanelor ce identifica si vor sa conteste constructiile ilegale. Acest lucru poate fi facut de autoritatea institutiei prefectului, fara sa se apeleze la instanta.

“Exista o veste buna in domeniul contructiilor si anume o initiative liberala privind modificarea legii constructiilor, a fost promulgata si de presedinte. Noutatea este ca cei care sufera de un abuz imobiliar in sensul in care li se construieste alaturi un imobil care nu respecta conditiile legale, pot sa se adrese direct institutiei prefectului din judetul respectiv pentru ca de astazi prefectul are autoritatea sa anuleze orice autorizatie de constructie care a fost emisa cu incarcarea legii.”, a declarat Marius Bodea, deputat PNL.

Pana acum, orice abuz imobiliar era sesizat in instanta, insa aceasta noua lege le permite cetatenilor sa faca sesizari direct la prefect.

“Pana in acest moment, oamenii sigur, eraupurtati pe drumuri, trebuiau sa se adreseze instantelor de judecata, procesele durau si ani de zile si pana cand isi gaseau dreptatea in instanta, blocul de alaturi era gata si nu se mai rezolva nimic. De aceea cred ca aceasta inititativa legislativa o sa vina sa puna un pic de ordine in tot acest haos imobiliar, Iasul fiind campion in ce priveste constructiile haotice si oamenii, iata sunt aparate de aceasat data de autirtatile statului si practice, autoritatile statului sunt obligate ca in numele cetatenilor sa aplice legea.”, a completat Marius Bodea.

Legea creeaza astfel cadrul stoparii de indata a lucrarilor, la constructiile aprobate prin incalcarea legii.

shares