Marius BODEA: PUG-ul Iasului, amanat in favoarea dezvoltatorilor imobiliari

foto_Marius_Bodea

O analiza apix.ro arata faptul ca Iasul se afla la coada listei intre municipiile resedinta de judet in ceea ce priveste intocmirea si aprobarea unui nou Plan Urbanistuic General.

„Planul Urbanitisc General este documentul definitoriu pentru ce inseamna disciplina, ordine si dezvoltare armonioasa a unei comunitati. Din pacate Iasul are un Plan Urbanistic General expirat de acum 11 ani. Asta inseamna ca tot ceea ce se construieste astazi in Iasi nu mai corespunde realitatii, farad oar si poate si mai mult decat atat se construieste haotic in Iasi.”, declara deputatul PNL Marius BODEA.

Deputatul PNL sustine ca situatie este creata de interesele dezvoltatorilor imobiliari, in defavoarea iesenilor.

„Acest haos pe de o parte convine celor care construiesc oriunde vor si satisface pana la urma pe cei care sunt din pacate si apropiati de conducerea primariei, dar pe de o parte ii dispera pe iesenii care se trezesc peste noapte cu un bloc in fata geamurilo, sau mai rau peste casele lor, peste parcuri, peste locurile in care se jucau copiii. Este absolute necesar sa avem acest document finalizat, deja cred ca cei 6 ani de zile de cand conducere primariei se tot chinuie sa faca o hartie, un document mai elaborat sunt suficienti.”, completeaza Marius Bodea.