Marius Bodea propune un sens giratoriu in Bucium

bodea

Decongestionarea traficului din Bucium poate fi realizata prin infiintarea unui sens giratoriu. Aceasta este propunerea senatorului USR PLUS, Marius Bodea, pentru un trafic mai eficient in zona.

Senatorul ieșean propune crearea unui sens giratoriu în intersecția șoselei Bucium cu bd. Poitiers și cu str. Trei Fântâni și a unei bretele care ar lega strada de bulevard, pe sub Pasajul Socola. Traficul actual din această zonă afectează 100.000 de ieșeni.

Marius Bodea, senator USR PLUS Iași: „Construirea unui sens giratoriu de mari dimensiuni de formă eliptică, în intersecția Bucium, în paralel cu construirea unei noi rute de acces, Trei Fântâni, prin spate pe la așa cunoscuta Dacia Service pe care o știm toți, care trece pe sub pasajul Socola, merge paralele cu calea ferată, trece prin spatele cartierului, Poitiers Tower  , prin spatele Continental, mai târziu se intersectează cu strada Neptun și intră îanpoi în Bulevardul Poitiers. Atât pentru realizarea sensului giratoriu, cât și pentru realizarea noii bretele care de fapt oprește contaminarea intersecției cu fluxul de mașini, dinspre Tomești spre Trei Fântâni, spre Poitiers, necesită expropieri, dar nu majore”.

Costurile estimate ale acestei soluții care elimină semafoarele din intersecția respectivă sunt de 6 milioane de lei. Breteaua poate fi realizata in 36 de luni, în vreme ce sensul giratoriu din intersecție ar necesita 18 luni.