Marius Bodea: “Primarul Iașului a semnat pentru distrugerea Esplanadei Oancea!”

Marius Bodea: Viziunea liberală

Sharing is caring!

Deputatul Marius Bodea atrage atenția că Espanada Oancea este în pericol după ce Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a emis autorizațiile de construire a două blocuri turn în acea zonă. Asta deși anul trecut acesta a promis ferm că nu va face acest lucru până când ”autorităţile locale, investitorii şi locatarii vor ajunge la un consens raţional cu privire la viitorul acestei zone”.

Esplanada este singurul spațiu public pe care mii de cetățeni îl folosesc pentru a se relaxa, pentru a ieși cu copiii la plimbare sau pur și simplu pentru a socializa. Primarul Chirica nu s-a ținut de cuvânt. Respectarea unei promisiuni e, în fapt, lipsă de respect față de cetățeni, iar d-l Mihai Chirica pare să nu înțeleagă acest lucru, din păcate! Practic, Primarul orașului și-a pus pecetea pe distrugerea ireversibilă a Esplanadei Oancea și a întregii zone de promenadă. Construcția a încă două blocuri-turn în acel loc va însemna distrugerea unei oaze de verdeață și de liniște pentru localnici. Îl invit pe primarul Chirica să meargă să vorbească cu oamenii din Tătărași, la fel cum a făcut când se afla în campanie și le-a cerut votul”, a spus deputatul Marius Bodea, Președintele Biroului Politic Local al PNL.

Reamintim că în urma sesizărilor făcute de deputatul Marius Bodea, Prefectul Iașului a decis atacarea PUZ-ului prin care primăria a aprobat construcția unui bloc-turn în capătul Esplanadei.  Este unul dintre cele trei blocuri-turn aprobate în Consiliul Local.

Voi continua să mă și voi face tot posibilul pentru stoparea construirii acestor două blocuri autorizate de primarul Mihai Chirica. Deja lucrez la sesizarea pe care o voi înainta Prefectului și tuturor instituțiilor care pot anula această aberație urbanistică”, a adăugat deputatul Marius Bodea.

 

shares