Marius Bodea: Primăria pierde cinematografele Victoria, Republica, Dacia și Tineretului din cauza incompetenței

foto_Marius_Bodea

Preluarea cinematografelor Victoria, Republica, Dacia și Tineretului de către Primăria Iași este în impas după ce instanța a admis contestația la executare formulată de RADEF. Astfel, judecătorii au anulat executarea silită prin care Primăria voia să ia efectiv cinematografele Victoria, Republica, Dacia și Tineretului.

Decizia judecătorilor a fost motivată de faptul că Primăria a solicitat încuviințarea executării silite instanței de executare de drept comun. Or, au susținut magistrații, instanța de executare era cea de contencios administrativ. O eroare monumentală a juriștilor din Primăria Iași, care au compromis preluarea cinematografelor în patrimoniul Municipiului prin faptul că s-au adresat instanței greșite!

”Este absolut de nepermis ca departametul juridic al Primăriei, care numără 62 angajați, să facă asemenea greșeli. 6.3 mil. lei/an sau aprox 530.000 lei/lună ne costă, din bani publici, întreținerea acest departament. Domnul Chirica personal și-a plantat oamenii în funcții de conducere în această direcție. Rezultatul? Procese pierdute pe bandă rulantă din cauza lipsei de profesionalism. Nu pot să nu remarc faptul că în procesele cu consilierii locali PNL, care au dat primăria în judecată că nu le pune la dispoziție informații de interes public sau pentru că primarul nu le introduce proiectele pe ordinea de zi, Direcția Juridică dă dovadă de multă hărnicie, dar în spețe care privesc comunitatea noastră, binele ei public, face gafe impardonabile”, a spus Marius Bodea, deputat PNL Iași.

Preluarea efectivă a acestor cinematografe în proprietatea Municipalității, așa cum prevede într-o lege din 2008, ar putea deschide oportunități pentru valorificarea terenului, dacă nu a clădirilor. ”De exemplu, pe terenul actual al cinema Victoria poate fi construită o clădire pentru Filarmonica ieșeană. Avem una dintre cele mai bune orchestre filarmonice din țară care este obligată să își susțină concertele pe unde apucă. Știu că este în subordinea Consiliului Județean, însă printr-un parteneriat, o astfel de investiție se poate realiza într-un termen rezonabil de 4 ani”, a completat Marius Bodea.