Marius Bodea: O nouă țeapă la Aeroportul Iași

Marius_Bodea

Meciurile politice ale verii

O nouă țeapă la Aeroportul Iași!

Zilele trecute, conducerea aerogării anunța cu emfază aducerea la Iași a companiei aeriene HiSky, ca să mai spele imaginea rușinoasă a managementului defectuos, marca PSD. Un exercițiu de imagine, în prag de alegeri parlamentare, absolut ridicol, în condițiile în care partenerul de colaborare, prezentat drept „salvatorul” aeroportului, e o companie-fantomă ce urmează modelul altor operatori suspecți aduși la Iași de PSD în ultimii ani: companie mică, nou înființată, care vinde niște bilete, apoi dispare în ceață. La fel s-a întâmplat cu Ernest Airlines, în 2018, și cu Air Vallee, în 2011, care ne-a dat o țeapă de 400.000 de euro și dusă a fost.

HiSky, noua „mare realizare” a administrațieiPSD, a anunțat public 3 curse externe de la Iași, deși NU a primit licență de operare de la autoritățile abilitate și, în plus, este acuzată că folosește codul IATA ce aparține altui operator. Fondatorul este singurul pilot al singurului avion pe care compania moldovenească îl deține în prezent, iar rezervări pentru acele zboruri nici măcar nu se pot face (*Citește mai multe în linkul din comentarii).

Așadar, deși compania nu are voie să vândă bilete și să transporte pasageri, conducerea Aeroportului vorbește despre „începerea unei noi colaborări ce garantează o mai bună conectivitate” cu celelalte regiuni, crezând că ne poate prosti pe față. În timp ce companii solide, parteneri mai vechi, pleacă de la Iași, conducerea aerogării bate palma cu operatori no name care, în realitate, nu reprezintă nicio garanție pentru dezvoltarea aeroportului nostru.

PSD ne demonstrează, pentru a nu știu câta oară, cât de nocivă poate fi administrația sa pentru viitorul Aeroportului Iași. Este mai mult decât evidentă disperarea politrucilor cocoțațipe funcții, care vor doar să-și păstreze locurile călduțe, pe spatele ieșenilor.