Marius Bodea: „Nu cedez la șantaj! Îi voi apăra cu onestitate pe ieșeni de abuzurile administrației cu apucături fanariote!“

Marius Bodea

Autostrada, vis sau realitate

Deputatul PNL Marius Bodea, președintele organizației municipale PNL Iași, condamnă cu fermitate acțiunile de amenințare și intimidare la adresa sa și ieșenilor demarate de o firmă care urmărește să dezvolte un ansamblu imobiliar în zona Oancea-Tătărași. Dezvoltatorul a transmis în cutiile poștale ale locatarilor din Oancea o „informare publică“ în care sunt ameninţaţi în mod direct cu procese civile şi penale toți cei care se opun planului de ridicare a unui bloc cu o înălțime de 43 de metri, un subiect binecunoscut opiniei publice.

Deputatul PNL Marius Bodea a avut nenumărate întâlniri cu cetățenii care locuiesc în această zonă, iar majoritatea acestora se opun cu fermitate construcției care ar urma să afecteze calitatea vieții din aria Esplanadei Oancea. În plus, ca urmare a petiției adresate Prefectului Județului Iași, acesta a decis promovarea acțiunii de anulare în contencios administrativ a autorizației de construire a imobilului, procesul urmând să intre pe rolul Tribunalului Iași.

„Constat că nu mai există nici o urmă de respect pentru locuitori, instituțiile statului român și legalitate atunci când mașinăria de interese economice din jurul domnului Mihai Chirica se pune în mișcare. Nimeni nu pune la îndoială dreptul de proprietate asupra unui teren, precum și interesele legitime de business. Cred că s-a ajuns însă mult prea departe. Așa cum toți ne supunem legilor acestei țări, la fel trebuie să o facă și orice firmă care dorește să facă o investiție cu impact direct asupra orașului și locuitorilor acestuia. A recurge la șantaj și amenințări înainte ca Justiția să își fi spus cuvântul în privința unui proiect imobiliar controversat ne arată că, în Iași, nu mai operează domnia legii, ci ne-am transformat într-un oraș condus de o administrație care tolerează apucăturile mafiote“, declară Marius Bodea.

În „informarea publică“ transmisă de firma privată sunt cuprinse, pe lângă amenințări directe și descrieri ale unei viitoare Grădini a Raiului care va fi generată de construcție, se precizează că proiectul imobiliar va avea 43 de metri înălțime, în vreme ce PUZ-ul precizează că vor fi construite 9 etaje. Dintr-un simplu calcul rezultă că fiecare etaj va avea 4,7 metri înălțime.

„Chiar din documentul-amenințare aflăm că, în fapt, planurile sunt de a construi mai mult decât cele 9 etaje aprobate în PUZ. Trebuie să așteptăm decizia Justiției! Nu cedez la amenințări și șantaj! Nu trăim încă într-un stat de Lumea a Treia în care operează doar domnia bunului plac și sunt tolerate apucăturile fanariote! Principalul responsabil pentru derapajele grave este nimeni altul decât Mihai Chirica, care, în loc să fie captivul ieșenilor pe care ar trebui să îi slujeacă, a devenit prizonierul intereselor grupurilor care l-au finanțat și în fața cărora răspunde acum!“, încheie deputatul PNL Marius Bodea.