Marius Bodea: „Ne sufocăm din cauza poluării și a traficului greu ce tranzitează Iașul”

foto_Marius_Bodea

“Șoseaua ocolitoare a Municipiului Iași este unul dintre proiectele fundamentale pentru Iași. În lipsa finalizării acestui proiect, ne sufocăm din cauza poluării și a traficului greu ce tranzitează Iașul. Orașul nostru face obiectul procedurii de infrigement declanșată de UE împotriva României din cauza nivelului de poluare ridicat, iar unul dintre motivele pentru care am ajuns aici este din cauza faptului că proiectul șoselei de centură, început în 2008 și dată în folosință parțial în decembrie 2012, nu a primit finanțare în ultimii 6 ani.

În luna decembrie 2017 urma să fie lansată procedura de licitaţie pentru faza de proiectare şi execuţie a lucrărilor șosea ocolitoare destinată traficului greu (Obiectiv 3 – bd.
Poitiers şi str. Trei Fântâni), însă acest proiect a fost completat abandonat de Guvernul PSD-ALDE.

Ieșenii au fost păcăliți prin includerea în bugetul anului 2017 a unei sume de 153 mil. lei, credite de angajament, însă această sumă a dispărut fără explicații din partea Executivului.
În 2018 am fost tratați în dispreț, fiind alocați 2 milioane lei, tot credit de angajament, în bugetul Ministerului Transportului pentru….finalizarea şoselei ocolitoare a Municipiului Iaşi. Cu aceşti bani, nici măcar nu se poate demara organizarea de şantier, darămite să se înceapă lucrările.

Această sumă reprezintă 0.00719% din fondurile pentru investiţii alocate de Ministerul Transporturilor. Iaşul ar urma să primească, în acest an, 0.00719% din bugetul pentru investiţii a Ministerului Transporturilor, iar Bucureştiul doamnei Firea aprox. 35% (aprox. 10 mld. lei!).

Din păcate, suntem în această situație ingrată pentru că Domnii Maricel Popa şi Mihai Chirica, liderii PSD Iași, sunt complet irelevanţi la Bucureşti. Aceşti oameni au primit voturile ieşenilor la alegerile locale de acum 2 ani, dar îşi bat joc de acest vot. Niciodată, în istoria sa post-decembristă, Iașul nu a avut conducători atât de slabi. Mihai Chirica nu a călcat niciodată la Ministerul Transporturilor pentru a susține șoseaua de centură sau proiectul autostrăzii. Domnul Maricel Popa, imaginea perfectă a supușeniei în fața lui Dragnea, nu a reușit să impună pe agenda guvernamentală alocarea de bani pentru cele două obiective. Atitudinea sa servilă îl ajută să rămână un nesemnificativ șef de partid local, fără realizări notabile pentru Iași”, a declarat Marius Bodea. deputat PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *