Marius Bodea: „Inițiativa „Moldova se dezvoltă“,  nu poate fi decât salutată!”

foto_Marius_Bodea
Inițiativa „Moldova se dezvoltă“,  nu poate fi decât salutată, ca un demers al autorităților locale de a ieși din impasul generat de cea mai neprofesionistă și ticăloasă guvernare din istoria noastră post-decembristă, cea PSD-ALDE. Nu pot să nu remarc faptul că majoritatea covârșitoare a primarilor care au lansat și „Alianța Vestului“ și „Moldova se dezvoltă“ sunt liberali, buni administratori ai comunităților pe care le conduc. Unii dintre acești primari sunt un model de urmat în privința proiectelor deja implementate cu fonduri europene și de felicitat pentru viziunea edilitară.
În același timp, strecurarea „apoliticului“ și „tehnocratului“ Mihai Chirica în Asociația „Moldova se dezvoltă“ trebuie înțeleasă prin prisma faptului că Iașul, indiferent de numele celui care ocupă azi funcția de primar, are nevoie să fie la masa deciziilor care se iau acum. Totodată, Asociația „Moldova se dezvoltă“ nu va rezolva problemele de zi cu zi ale cetățenilor din Suceava sau din Iași, tot administrația locală este chemată să ofere răspunsuri și lucrări edilitare care să permită dezvoltarea orașelor. Cu toții susținem Autostrada Unirii, dar nici un mare proiect de infrastructură la nivel regional nu va fluidiza traficul în Iași, nici un mare proiect al regiunii nu va dezlega misterele grupurilor care căpușează Primăria Municipiului Iași.
O fotografie de grup în compania unor primari performanți ai PNL nu îi știrbește cu nimic lui Mihai Chirica aura de incompetență în fruntea orașului Iași. „Democratul“ Chirica s-a ascuns în spatele unei așa-zise disidențe față de PSD și Liviu Dragnea pentru a-și acoperi propria delăsare atunci când vine vorba despre problemele ieșenilor, iar acum ar face orice ca să fie perceput drept un om de viitor. Felul în care s-a gudurat pe lângă președintele Iohannis la recenta sa vizită la Iași, disperat să prindă toate pozele și cadrele de la știri, veselia afișată în fotografia de grup a primarilor liberali nu amăgesc pe nimeni. Mihai Chirica are tot atâta legătură cu liberalismul cât au Liviu Dragnea cu democrația și Tudorel Toader cu statul de drept!