Marius Bodea: „Ilegalitatea nu mai reprezintă o problemă, la Iași”

Marius Bodea

Mutările PNL înainte de alegeri

Iesenii care locuiesc pe şoseaua Nicolina 76B şi pe strada Tudor Neculai 101 s-au trezit intr-o dimineata cu excavatoarele sub geam, în curtea interioară delimitată de blocurile lor, fără să fi fost anunţaţi despre acest lucru. Practic pe o suprafaţă de 400 mp dintre blocuri urmează să fie ridicată o clădire cu 6 niveluri.

Liberalul Marius Bodea s-a alaturat oamenilor nemultumiti de aceasta situatie si sustine ca, in acest caz,  s-a folosit , de catre primarie, aceeaşi „reţetă“: falsificarea numerelor cadastrale, a adresei, pentru ca aceia care locuiesc în zonă să nu ştie că urmează să li se construiască un bloc la câţiva metri în faţa ferestrelor lor. În acest fel, dezbaterea publică obligatorie, care trebuie să primească acordul notarial al vecinilor, nu a avut loc. Astfel, şantierul deschis la numărul 76B a parcurs toate etapele de avizare pentru numărul 98.

Proiectul va fi contestat la Instituţia Prefectu­lui, la fel ca în celelalte cazuri menţionate mai sus şi în care s-a obţinut suspendarea autorizaţiei de construire, a mai spus el. De altfel, peste 200 de locatari din zonă au semnat o petiţie în care cer oprirea lucrărilor şi refacerea spaţiului verde.