Marius Bodea: “Iasul sufera in continuare la capitolul poluare!”

Ultimele jocuri politice

Nivelul poluarii din Iasi a depasit pragul critic. Poluarea este un flagel, care pe nesimtite, ucide zeci de persoane anual. In 2019, nivelul de PM 10 a depasit de zeci de ori limitele normale.

Marius Bodea, deputat PNL: “Din pacate, Iasul este cel mai poluat oras al Romaniei si unul dintre cele mai poluate orase ale Europei si lucrul care ingrijoreaza mai tare decat aceasta statistica alarmanta este faptul ca administratia locala nu ia niciun fel de masura pentru a opri acest flagel, care este poluarea”.

Din toate judetele Moldovei, Iasul sta cel mai prost la capitolul poluare, cu peste 70 de depasiri.

Marius Bodea, deputat PNL: “Poluarea este un ucigas tacut. Cei care sunt de specialitate, cunosc acest lucru. In municipiul Iasi sunt inregistrate decese datorita poluarii, cu pulbere de suspensii, cu noxe eliberate de esapamentul masinilor”.

Liberalul a prezentat cateva masuri ce ar trebui implementate.

Marius Bodea, deputat PNL: “In loc sa vedem o strategie de inverzire a orasului, dar nu gazon pentru ca gazonul este filtrant de praf , ci copacii sanatosi pentru ca, copacii au acest rol. In loc sa vedem de constructii de noi parcuri, pentru ca Iasul are doar 2 parcuri vechi de 100 de ani, cand populatia Iasului era de 10 ori mai mica, nimic nu s-a schimbat de atunci. In loc sa vedem masuri de reinnoire a parcului auto al Primariei Municipiului Iasi care este extrem de poluant, vedem cum fumega sobele astea pe strada zi de zi si merg 24 de ore coninuu aproape poluand cat 300 de masini vechi. Vedem in schimb masuri de taiere a copacilor, copaci foarte sanatosi”.

Bodea sustine ca inverzirea orasului presupune un set amplu de masuri care ar trebui luate de Primarie, iar grija fata de vegetatia generatoare de oxigen sa fie mai mare, fara a se mai taia arbori din municipiu.