Marius Bodea: Eterna doamnă Andronescu se grăbeşte să-şi încheie opera – distrugerea învăţământului românesc

Marius Bodea

„Educaţia ne uneşte”, ne explică ministrul Educaţiei Naţionale, cvasi-eternizata Ecaterina Andronescu, în timp ce pregăteşte o nouă „revoluţie“ în învăţământul preuniversitar. Exact de o nouă „reformă Andronescu“ mai avea nevoie acum şcoala românească, şi aşa greu încercată în ultimii ani!

Doamna ministru declară că porneşte în demersul său de la „nevoia” unei noi structuri în organigrama Ministerului, adică de la rearanjarea birocraţiei de la centru. Toţi elevii din România, alături de părinţii lor, vor fi foarte încântaţi să afle că s-a schimbat denumirea posturilor funcţionarilor de la Bucureşti!

O altă măsură propusă este introducerea unui an de pregătire pentru elevii care nu fac faţă Evaluării Naţionale. Ni se propune, aşadar, o întârziere în formarea lor, fără să mai vorbim de impactul psihologic asupra elevului într-o asemenea situaţie! Se pare că ţelurile Ecaterinei Andronescu s-au extins, trecând de la distrugerea învăţământului profesional la o abordare ceva mai amplă a societăţii româneşti.

În ceea ce priveşte introducerea unei probe de creativitate la Bacalaureat, doamna Andronescu îşi dă iarăşi măsura imaginaţiei, arătând că are dorinţa reformei în sânge, dar nu şi ştiinţa. Pentru că numai aşa se poate explica faptul că nu a reuşit să definească cum anume ar fi structurată această probă de creativitate, afirmând doar că va cuprinde mai multe discipline. În loc să se concentreze pe elev şi să dea atenţie felului în care lucrează profesorii cu elevii, doamna Ecaterina Andronescu se concentrează pe o „formă fără fond”.

Un lucru e sigur: ni se propune încă o reformă care nu va duce nicăieri, întreprinsă de eterna Ecaterina Andronescu. Doar faptul că zilele acestui Guvern toxic PSD-ALDE sunt numărate ne dă speranţa că ministrul Educaţiei nu va mai apuca să-şi pună în operă planurile pentru simplul motiv că nu va mai rămâne prea mult în funcţie! Să sperăm că alegătorii vor avea grijă să nu-i mai pună partidul din care face parte în situaţia de a o mai propune o dată în fotoliul de la Educaţie!