Marius Bodea: DNA confirmă de ce a fost USR scoasă brutal de la guvernare

marius bodea

Fiul lui Ion Rădoi, baronul pesedist de la Metrorex, a subînchiriat către o firmă ori mai privată cu 10 mult un spațiu într-o stație de metrou pe care îl luase la sindicatul controlat de tatăl afacerist.

Compania lui Rădoi Jr. a luat spațiul cu mai puțin de 300 de euro pe lună și la subînchiriat unui supermarket cu 2.800 de euro pe lună. De 10 ori mai mult. 

Acesta este doar unul dintre jafurile făcute de Ion Rădoi din banii noștri (metroul e administrat de Ministerul Transporturilor, deci și finanțat de toată țara, nu doar de bucureșteni) investigate de DNA în dosarul în care sindicalistul și partenera sa au fost trimiși în judecată.

Aceasta este doar o parte din mafia uriașă care căpușează instituțiile și societățile statului va ajunge la nivelul în care nu mai au bani pentru investiții și, mai nou, nici măcar de salarii.

Iar lupta cu mafia de la stat nu e doar complicată, ci chiar periculoasă. DNA arată că o parte dintre sindicaliști discutau despre angajarea unor „rakeți” pentru al asasina pe Cătălin Drulă, singurul ministru al Transporturilor care a avut curaj să facă curățenie la Metrorex.

Dincolo de amenințările angajaților, sindicalistul baron a fost protejat de-a lungul anilor de toți miniștrii care s-au perindat în guvern și a fost apărat până în ultimul moment de lideri politici importanți. Unul a intrat la pușcărie între timp.

DNA arată că în încercarea de a salva afacerea cu chioșcurile, care aducea bani mulți lui și sindicatului pe care îl conduce ca pe moșia proprie, Ion Rădoi a apelat la mai mulți politicieni pentru a pune presiune pe Cătălin Drulă sau pentru a bloca acțiunea.

I-au sărit în apărare doi dintre cei mai controversați primari din București, Robert Negoiță, de la Sectorul 3, și Cristian Popescu Piedone, de la Sectorul 5, cel din urmă condamnat la patru ani de închisoare cu executarea în dosarul Colectiv.

Rechizitoriul DNA este și un rechizitoriu al clasei politice românești, al complicităților transpartinice între membrii unor rețele mafiote lacome, care nu se mai satură să nu fure bani. 

Iar cine se ridică împotriva acestor mafii este rapid eliminat. DNA oferă un răspuns de ce USR a fost atât de brutal de la guvernare anul trecut. Pentru că una dintre cele mai toxice și incompetente coaliții de guvernare, cea dintre PSD, PNL și UDMR, știa că puteam sparge toate bubele de corupție care au îmbolnăvit România.

Lupta cu corupția nu a fost doar o promisiune a USR. Miniștrii noștri chiar au mișcat lucruri în timpul scurt cât am fost la guvernare. Și chiar dacă aceste mafii au încercat să nu dea parte, chiar dacă se gândesc să „angajeze rakeți”, nu ne vom opri.

România este un stat acaparat. Dar este un stat care poate și va fi vindecat.