Marius Bodea: „Demisia lui Andrei Postolache din Consiliul Local este o veste buna doar pentru primarul Iasului!”

Marius Bodea

Mutările PNL înainte de alegeri

Demisia reprezentantului USR Andrei Postolache din Consiliul Local este, din păcate, o veste bună doar pentru primarul Iașului și grupul de interese care îl înconjoară. Din acest moment, dacă demisia este concretizată, opoziția adevărată din CL, reprezentată de PNL, nu mai poate cere convocarea unor ședințe extraordinare, în lipsa unei treimi din mandate.

Totodată, dl. Postolache înlesnește PSD-ALDE-Chirica posibilitatea adoptării deciziilor care privesc patrimoniul Municipiului Iași. Astfel, are de câștigat camarila imobiliară a primarului.

Prin urmare, Andrei Postolache doar își lămurește o situație personală, însă această decizie nu este în folosul ieșenilor, ci împotriva lor. Sunt convins ca nu acesta a fost sensul votului pe care ieșenii de bună credință i l-au dat în 2016.

Cei care și-au pus la alegerile locale precedente speranțele într-o adevărată schimbare se pot vedea acum abandonați. 13% dintre ieșeni nu mai sunt, din acest moment, reprezentați, căci Andrei Postolache a obținut mandatul de consilier ca independent, iar nu pe o listă – deci nu poate fi înlocuit de un alt coleg din USR, partid în care a intrat ulterior.

Echipa mea de consilieri liberali luptă cu abuzurile administrației ieșene necontenit de la preluarea mandatului. Și-a asumat să fie terfelită neîncetat de aparatul de propagandă al primarului pentru că face ceea ce trebuie: respectă votul pe care ieșenii l-au acordat ca forță de opoziție și pun interesul cetățeanului mai presus de blaturile locale și de interesele personale.

Sper ca din acest moment să fie și mai limpede că de fragmentarea continuă a voturilor în zona opoziției profită același grup de interese oneroase din jurul Palatului Roznovanu.

În opoziție, la Iași, nu există decât PNL, restul partidelor cu membri în Consiliul Local – PSD, ALDE, PMP – devenind reprezentanții samsarilor imobiliari și ai intereselor oneroase din Primărie!