Marius Bodea: Chirica profanează memoria Holocaustului și târăște în mocirlă comunitatea evreiască într-o beție de cuvinte de neiertat

Proiecte pentru ieșeni

Sharing is caring!

Referitor la declarațiile domnului Chirica de astăzi, care a mers până într-acolo încât să folosească în legătură cu mine termeni precum „antisemit“, „deșeu“, „sămânță a extremismului european“, ba chiar să mă compare cu persoana… mareșalului Antonescu:

 

  • Reacția domniei sale arată un singur lucru: delir și disperare. Prejudiciile de imagine pe care le-a adus comunității ieșene în urma dărâmării barbare a porții monumentale a Cimitirului Evreiesc din Iași sunt imposibil de cuantificat. Beția de cuvinte de astăzi, dezlănțuirea euforică a tuturor epitetelor pe care le-a folosit denotă o scăpare a oricăror hățuri ale rațiunii, cu atacuri la limita patologicului.
  • Demersul PNL Iași de a adresa o scrisoare către 35 asociații evreiești din Europa și din America de Nord denotă capacitatea de a avea un dialog deschis, public, cu lideri reprezentativi ai lumii iudaice. Nici până astăzi nu am reușit să aflăm exact cine și ce a cerut din partea comunității evreiești ieșene. Deloc întâmplător, în câteva fotografii postate pe site-ul Primăriei Iași, se zărește pe post de reprezentant al Comunității Evreiești din Iași un director al unei instituții de cultură subordonată direct Primarului Municipiului Iași.
  • Întreaga mea activitate, precum și a colegilor mei din conducerea PNL Iași, mulți cu formație solidă intelectuală în domenii precum istoria sau patrimoniul cultural național denotă exact opusul acuzelor lipsite de orice temei ale domnului Mihai Chirica. Ce poți răspunde, altfel, atunci când ești acuzat în fața opiniei publice că vrei să declanșezi un nou Pogrom? Nu există un posibil răspuns politic, ci, eventual, unul de ordin medical. Or, acesta nu este de competența mea sau a colegilor mei.
  • Dacă domnul Mihai Chirica a ales să își sacrifice relațiile bune de până acum cu reprezentanții comunităților evreiești de dragul reprezentanților intereselor imobiliare din Iași, acest lucru îl privește și demonstrează că nu poate scăpa din captivitatea în care singur s-a legat. (Comunicat de presa)
shares