Marius Bodea cere deschiderea Centrului Expozițional Moldova pentru refugiați

centrul_expozitional

Senatorul ieșean Marius Bodea cere deschiderea Centrului Expozițional Moldova pentru refugiați, care este nefolosit de 12 ani. Clădirea are 6900 de metri pătrați, cu diverse camere, vestiare, toalete și spații.

„Locul acesta, cu câteva amenajări și reparații minore, poate găzdui câteva sute de oameni aflați în dificultate. În același timp poate fi folosit și pentru centralizarea, sortarea, gruparea de donații și logistică din toată țara și distribuirea lor către refugiați. O clădire care a costat peste 10 milioane de euro, dar care nu a fost folosită decât de 10 ori în 12 ani, poate fi rapid reorganizată și atribuită acestui scop. Criza refugiaților este abia la început, iar numărul acestora vă fi din ce în ce mai mare. Cetățenii simpli s-au mobilizat exemplar, dar capacitatea acestora de a găzdui în continuare familii de refugiați scade dramatic de la o zi la alta”, a transmis Marius Bodea.

Centrul Expozițional Moldova se afla în administrarea Consiliului Județean Iași.

„Președintele CJ are la dispoziție sume de bani pe care îi poate redirecționa rapid pentru astfel de situațiiUn simbol al eșecului administrațiilor locale timp de 12 ani poate fi transformat rapid într-un centru al omeniei și al speranței.Trezirea, domnilor șefi locali ai administrației”, a adăugat Marius Bodea.