Marius Bodea: Când Dragnea minte (ce supriză!)

Când ne ocupăm și de lucrurile importante?

Sharing is caring!

În fiecare zi, Liviu Dragnea, onoratul Líder Máximo de Teleorman, ne minte. Ne minte în faţă, ne minte programatic şi ne minte fără nici o remuşcare. Se înfăţişează înaintea ţării şi, fără ruşine, se uită în ochii noştri şi ne minte.

Ne minte în primul rând că e patriot. Dar pentru el asta nu înseamnă nimic. Pentru că e patriot doar dacă Patria este El.
Ne minte că multinaţionalele ne fură. Dar asta arată că ne crede şi proşti. Nimeni nu le ridică în slăvi, dar ce ar fi România în lipsa lor?
Ne minte că el e un om modest şi bun. Dar vedem cum vrea să fie întâmpinat cu pâine şi sare, că se plimbă prin pieţe şi gustă din ceapă, castraveţi şi tot aşa. Vă pare cunoscut? A mai fost un nemuritor geniu carpatin care făcea la fel?
Ne minte că el nu se implică în nimic, ci că partidul decide. Dar ştim de cine s-a înconjurat: în context occidental i-am numi roboţi, dar despotismul asiatic pe care îl manifestă nu îi poate face altceva decât sclavi.
Ne minte chiar şi că se îmbolnăveşte subit. Dar a doua zi apar ştirile cu dansurile lui pe la nunţi.
Ne minte că vrea binele tuturor. Dar cu fiecare gest, cu fiecare cuvânt vrea să ne scoată din Europa.
Ne minte că Europa ne vrea răul. Dar el, cu Burebista şi lupul dacic pe buze, ne duce înspre Rusia.
Și minte, şi minte, laolaltă cu toţi cei oploşiţi în preajma lui, sperând că dacă o minciună e spusă pe mai multe voci va deveni adevăr.
Dar dacă ne uităm puţin la Liviu Dragnea şi la cei pe care şi i-a ales în preajmă, ce vedem? Cum, chiar dacă multinaţionalele nu vor decât să destrame România şi străinii nu ne doresc decât răul, se îmbracă de la Ralph Lauren? Cum prazul şi castraveţii sunt sufletul lui, dar agricultura României nu a mai cunoscut dezvoltare cu adevărat decât pe bani europeni? Cum susţine el justiţia, dar are sufletul atât de negru încât nu poate decât să o mutileze?
Pe 26 mai, începe să reparăm răul. Fapte la urne, nu vorbe.
shares