Marius Bodea: „Autostrada Moldova – Transilvania este îngropată sub actualul ministru al transporturilor!”

Marius_Bodea

Nimic din ceea ce și-au asumat public cei din Ministerul Transpoturilor nu a fost realizat. Chiar și fantasmagoria inventată de PSD cu Parteneriatul Public- Privat pentru tronsonul Târgu Neamț – Iași, cum era de așteptat, nu a fost concretizată.

Până astăzi, iulie 2019, trebuia:

  • anunțat câștigătorul pentru tronsonul Târgu Neamţ – Iaşi prin parteneriat public – privat.
  • scoasă la licitație construirea unui pod peste Prut și, implicit, a tronsonului de autostradă pe relația Iași- Ungheni.
  • depusă documentația în vederea finanțarii pentru ”partea montană” a autostrăzii, de la Tg. Neamţ la Tg. Mureş.

Nimic din toate acestea nu s-au întâmplat. Mai mult, din lista proiectelor majore ce vor fi transmise la Comisia Europeană în 2019 Autostrada Unirii A8 nu este inclusă.

Într-un mod premeditat, parcă pentru a se răzbuna pe moldovenii care i-au votat într-un procent foarte mare la alegerile parlamentare din 2016, PSD și Guvernul Dăncilă refuză să facă demersurile necesare în vederea realizării autostrăzii Unirii.

Ministrul Cuc anunță alte proiecte de infrastructură în Moldova (cel mai recent drumul expres Piatra Neamț – Bacău), de parcă prosteala ar merge la infinit.

În loc să termine ceea ce și-au asumat din 2016, pesediștii lansează noi și noi promisiuni, care niciodată nu vor putea fi onorate, doar-doar moldovenii vor uita bătaia de joc și sfidarea cu care au fost tratați de această guvernare incompetentă.