Marius Bodea are solutii concrete pentru fluidizarea transportul public

marius bodea

Senatorul USR PLUS, Marius Bodea a sustinut astazi o conferinta de presa in care a  prezentat cateva solutii pentru un transport public eficient la Iasi. Acesta a propus 2 mari solutii pentru eficientizarea transportului public din Iasi.

Marius Bodea a indicat ca mutarea noilor tramvaie pe axe de transport care să străbată Iaşul in directiile Nord-Sud şi Est-Vest ar rezolva traficul de pasageri în oraş.

Marius Bodea, senator USR PLUS: „Cele 32 de tramvaie alocate exclusiv pe aceste rute, pentru că zonele de care vă vorbeam sunt zonele cu cea mai mare concentrație rezidențială să spun așa. În felul acesta creezi două axe principale de transport cu acest tramvaie de capacitate mare, calculând frecvențele de ajungere în stație și aici am prezentat că aceste tramvaie ar trebui să existe în număr de 40, deci trebuie cumpărate încă 8, alocate câte 20 pe fiecare axă, deci câte 10 pe fiecare sens v-am demonstrat calculele, că într-o zi cele 2 axe cu aceste tramvaie care se deplasează la 1km, 1,5 km  distanță între ele înseamnă un timp de așteptare de 5-7 minute ce poate fi reglat în orele de vârf, aceste axe pot transporta 170.000 de călători pe zi”.

Bodea a mai precizat că banda unică existentă acum în Iaşi nu este completă şi creează ieşenilor sentimentul că nu reprezintă o soluţie. El a pledat nu doar pentru extinderea acestor benzi dedicate transportului în comun, dar şi pentru mutarea liniilor lângă trotuare, pentru eliminarea refugiilor, precum şi pentru prelungirea liniilor spre localităţi suburbane.

Marius Bodea, senator USR PLUS: „În interiorul orașului pe infrastructura existentă se montează separatoare prin borduri. Intersecțiile se transformă în sensuri giratorii, prioritate au tramvaiele. În afara orașului extinderile despre care am vorbit și este nevoie de extinderi spre zona mitropolitană, Aleea Sadoveanu a fost un proiect prevăzut la extindere la 4 benzi. Poate fi extinsă o linie de tramvai pe una din benzi, lângă trotuar așa cum am explicat. La fel spre ERA, spre Antibiotice, mai de parte, poate chiar și spre Uricani”.

Senatorul Bodea a răspuns şi întrebărilor legate de extinderea Aeroportului – considerând că proiectul adoptat săptămâna aceasta în plenul CJ nu este fezabil, specificând că banii necesari cofinanţării vor fi greu de obţinut.