Marius Bodea, apel la prim-ministru: Moldova vrea Autostrada!

foto_Marius_Bodea-800x445

Premierul Dancila a spus ieri, ca vrea sa declare Autostrada Comarnic- Brasov, de importanta nationala si sa se construiasca din banii guvernului prin renuntarea la parteneriatul public-privat. Deputatul PNL Marius Bodea sustine ca aceasta declaratie este o recunoastere implicita a Guvernului, ca A8 nu este de interes national si nu poate fi dusa la bun sfarsit.

„In primul rand este o prostie pentru ca avem la dispozitie fonduri europene, iar in al doilea rand, am constatat in paralel ca  autostrada Ungheni –Iasi – Targu Mures, care este durerea noastra a celor de aici din Moldova, nu numai ca nu mai reprezinta o prioritate pentru cei din Guvern, nu apare nici pe documentele oficiale trimise Comisiei Europene ca proiecte ale Romaniei Mari ce urmeaza sa fie finantate din fonduri europene.” sustine Marius Bodea, deputat PNL Iasi.

Realizarea Autostrazii Moldova – Transilvania este un proiect convergent nu doar cu interesul national,  ci si cu politica de vecinatate a Romaniei si a Uniunii Europene, in opinia deputatului.

„Fie ca e vorba de autostrada noastra, fie ca e vorba de alte autostrazi din Romania, sa depuna proiectele pe fonduri europene ca asa au fost gandite initial si sa inteleaga ca daca vorbim despre un obiectiv de importanta strategic nationala, acela cu siguranta este autostrada Ungheni – Iasi – Targu Mures, pentru ca aceasta deserveste cea mai mare regiune a Romaniei. Iata avem o problema mare in Moldova si mai mult acest obiectiv, Ungheni- Iasi –Targu Mures ca autostrada este si un obiectiv de convergenta care nu deserveste doar Romania, deserveste si Republica Moldova, despre care sustinem cel putin la nivel declarativ, ca suntem in spatele lor pentru parcursul lor European.”, a adaugat Marius Bodea.

Liberalul mai sustine ca izolarea unei regiuni cu 4 milioane de locuitori afecteaza siguranta nationala si pentru ca in Regiunea de Nord – Est emigrarea tinerilor este masiva, iar nivelul de excludere sociala din cazul saraciei este unul ridicat.